| | | | |

Коалицията, казват, е „стабилна“. Като набрал цирей е стабилна. Ако го спукаш, много ще мирише.

Коалицията не е застрашена, докато не се наруши коалиционното споразумение. Това вика един умнокрасив чалгар, наречен Балабанов. Успокоихме се. Че, се бяхме притеснили тези дни.

Ми то край няма. Скандали от сутрин до вечер. Сутрин Киро, на обяд Лена, после Нинова, Трифонов от дивана, Бойкикев. Всеки срещу всеки в четворната коалиция. Фейсбукът на Слави нарича Просто Киро глупак, Ленчето от минсъвета клейми коалиционните партньори, че са детска градина, Дунчев от „промяната“ твърди, че Нинова и хората й са „мафия“ и „крадци“, един от ИТН иска оставката на флагмана на съдебната реформа Христо Иванов. Каримански рита Асен Василев за бюджета. Летят заплахи за напускане ако дадем или не дадем оръжие на Украйна. Ужас без край.

Но иначе коалицията е „стабилна“ и няма да падне. Вътре можем да се плюем, да си прилагаме номера като това с ИТН за БНБ, да се бием по кабинетите, но иначе всичко е наред, след като го няма в коалиционното споразумение, няма и проблем. Няма и такава комедия. Като в един стар виц. Мъж с две деца от първия си брак се събрал с жена, също с две деца от първия си брак. Заживели щастливо, родили им се две деца. Един ден жената крещи от двора: Мъжо, тичай да помагаш, че твоите и моите деца бият нашите. Та така и в четворната коалиция.

Приказките за „реформи“, „промяна“, „нулева корупция“ и „рестарт на държавата“ потънаха в скандалите и битката за държавната плячка. Вече всяко решение трябва да се съгласува с коалиционен съвет, който е в коалиционното споразумение, но го няма в Конституцията на България. Мъчително е да се гледа агонията и провала на това управление. Само за четири месеца лъснаха некадърността на кирчококорчовците, съчетани с огромната им наглост и арогантност.

Докато коалиционните партньори се бият помежду си, държавата потъна в блатото. Някакви жълтопаветници, които коленичиха пред стълбите на ватника Румен Радев, написали открито писмо до парламента с искане за свикване спешно на заседание, което да гласува военна помощ за Украйна.

Закъснели сте, другари. Когато ГЕРБ предложи парламентът да няма ваканция заради кризата, вашите хора от ДБ гласуваха „против“. Както един от техните „идоли“ Тома Белев разреши строежа в резервата „Аркутино“. Не виждам протести срещу тях, бирички на „Орлов мост“, тротинетки, Гюров, Гюро Михайлов и Малеева. Тишина. Писма им пишете, сякаш те не са от управляващата коалиция.

Фейсбукът на диванния политик Слави пък призовал депутатите му да гласуват „по съвест“ по темата с Украйна, нищо, че преди няколко дни се обяви за предоставяне на оръжия за Киев. Фейсбукът знае, че хора като Димитър Гърдев и Николай Радулов, офицер от шесто управление на ДС, няма да гласуват „За“, знае и защо. Затова по „съвест“. По пилатовски.

Най-смешното в цялата объркана ситуация е, че никой не знае каква е позицията на „промяната“ по темата. Там усукват, лъжат, мажат, протакат. Единствено разбрахме, че Киро ще бъде миротворец, но не в Украйна, а между Нинова и ДБ.

Соцлидерката се запъна като магаре, не иска да ходи в Киев, защото знае, че всяка нейна крачка там сваля с по 2% от и без това изтънялата подкрепа за бившите комунисти.

От другата страна са същите лицемери. Вижте кои са говорителите на уж ястребите от ДБ. Ченгета от Държавна сигурност, агенти и доносници. Три седмици коалиционните им партньори мотаха предложението за военна помощ за Украйна, но Бойкикев изплака едва преди ваканцията, че ще напусне.

После се оказа, че от ДБ са като циганина попаднал случайно на два митинга „за“ и „против“ Стефан Стамболов. Той първо викал „Горе Стамболов“, за да не го бият, после по същата причина обратното „Долу Стамболов“, а накрая, попаднал в средата, започнал да крещи „Горе-долу Стамболов“. Хем ще напуснат, хем няма. Били измислили начин.

Егати виртуозите. Коалицията скрепена с омраза няма бъдеще и беше ясно на всички какво ще се случи. Коалицията бабувана от Румен Радев, неин баща, майка, тъст и свекърва. Небезизвестният Митко Есемеса се гаври с идеята на Петков за дарителска сметка за оръжия за Украйна, нарича го глупак. Но Митко да каже кой акушира на този проект, в кои кабинети на „Дондуков“№2 бе измислен и реализиран. Той знае, но няма да каже. И не защото го е срам от тези некадърници-пионки, които насила бяха качени на власт, а защото същите кукловоди коват в същите кабинети новият проект на Стефан Янев.

Случващото се в България в последните две години е мръсна приказка, с елементи на хорър. Сметката обаче ще я плащаме ние. Кирчококорчовците ще си заминат, като приберат кинтите, а ние ще останем тук да им сърбаме попарата. Иначе коалицията, казват, е „стабилна“. Като набрал цирей е стабилна. Ако го спукаш, много ще мирише.

Затова най-добре е Радев да си прибере пионките, иначе ще потъне заедно с тях. А не да се крие като мишка както в разгара на ковид кризата.

Автор: Иван Михайлов/ breaking.bg

Similar Posts