| | | |

ПГ на ГЕРБ/СДС –Варна ще изпотят Кирил Петков с 3 въпроса, на които ще трябва да отговори

В личния си фейсбук профил бившият министър на спорта е написал, че ГЕРБ внася питане до Кирил Петков защо е освободил Стоян Новаков като зам. министър на транспорта

В първия работен ден на Народното събрание, депутатите от ПГ на ГЕРБ/СДС –Варна, ще внесем питане до министър-председателя Кирил Петков за причините за освобождаване от длъжността на заместник-министъра на транспорта и съобщенията Стоян Новаков.

Защото до момента стоят висящи следните въпроси :

1.Защо от правителствената служба не посочиха никакви мотиви за освобождаването на Новаков от поста ? Крият ли се причините, заради това, че доскоршният зам.-министър и кандидат за депутат от „Промяната“ е близък със семейство Лорер и заедно кадруват във Варна ?

2.Кой ще понесе политическа отговорност за това скандално назначение, след като според официалната информация в Търговския регистър Стоян Новаков е имал обща фирма с Димитър Топалов, който е бил задържан на о. Мартиника, Франция, с 480 кг кокаин в яхтата?

3.Защо до освобождаването на Стоян Новаков от поста му на зам.-министър се стигна едва след появилите се публикации в медиите, че е бил в съдружие с арестувания за участие в международен канал за наркоразпространение от Латинска Америка към Европа?

Similar Posts