| | | |

Позицията на правителството на Кирил Петков е като лешояд над украинското страдание

“Позицията на правителството на Кирил Петков е като лешояд над украинското страдание”, това заяви пред Нова телевизия зам. – председателят на Комисия по отбраната и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“Вместо да доставяме оръжия безвъзмездно, ние го правим за пари и то под масата”, каза Гаджев

“Българското правителство предразполага сключването на сделки за продажба на оръжия, но не и за доставяне. Вместо да доставяме оръжия безвъзмездно, ние го правим за пари и то под масата”, каза Гаджев като даде пример със сделка за 600 000 гранати за гранатомет, “които са изнесени от българска компания за полска компания, с украински самолет до украинската граница”.

“Беше сключена сделка за 600 000 снаряда за гранатомет с полска фирма, като товарът се превози с украински самолет до украинската граница. И това е само една от сделките. Ние сме сериозна държава във военното производство по отношение на боеприпасите”, коментира той.

“Ние ще подкрепим предложение за военна помощ, въпреки че не всички избиратели на ГЕРБ са съгласни с това”, каза още Гаджев.

Според Гаджев предложението на премиера Кирил Петков за откриване на публична кампания за набиране на средства, с които да се закупят боеприпаси за Украйна е “лицемерно”.

Износът на оръжие от България през последните два месеца се е утроил, коментира още депутатът. Ние сме сериозна държава във военното производство по отношение на боеприпасите, допълни той.

снимка Кадър

Similar Posts