| | | | |

Само шест месеца бяха нужни на Радев да стигне от осанна до разпни го. Чакаме го скоро да вдигне юмрука

Само 6 месеца бяха необходими на Кирил Петков и Асен Василев да се отрекат от своя политически родител. На 18 ноември, дни преди балотажа за президентските избори, двамата снимаха видеа в които убеждаваха целокупния български народ, че верният избор за Дондуков 1 е именно Румен Радев.

„Човекът, който започна промяната, е Румен Радев“, заяви Петков.

И тогава беше прав. Наистина той е този, който ги създаде и лансира. Не малка част от гласовете си те дължат именно на него. Петков дори отнесе глоба от ЦИК в деня на вота, защото му беше толкова важно Радев да спечели, че дори наруши закона, да не агитира в изборния ден.

Днес обаче за Асен Василев и Кирил Петков, Радев е позор. Позорна е позицията му по отношение на Украйна и войната с Русия. Защото президентът изрече това, което отдавна се опитваше да скрие, а именно, че децата са предали родителя си и той, разочарован, вече открито им показва, че не могат да управляват.

Днес Радев сне доверието си от правителството на Петков, а те побързаха да свикат партийна пресконференция преди да хванат влака за Киев. Там пък, за да не отидат с празни ръце при Зеленски, и за да бъдат модерни, защото само те и БСП останаха, ще обещават оръжия.

Според Петков и Василев към „агресора“, както те определиха Русия, трябва да се отговори с „агресия“. Кампанията на премиера за даряване на заплата за автомати и бомби не проработи и сега на ход е Народното събрание. Там пък Петков прекрачва червената линия на БСП и е ясно, че съвсем скоро отиваме на избори.

Партийното събитие на ПП показа, че Петков и Василев не само се отричат от партийния си родител, но и от коалиционния си партньор – социалистите.

Нинова и Радев също не пропуснаха да разменят остри реплики и истини. Като опитен политик соцлидерката също усеща мириса на избори, стартира промени в Изборния кодекс, а днес издаде една обществена тайна – Радев е създател на ПП, за да разцепи БСП.

Е успя, а ПП чудесно си свършиха работата. Не само разпаднаха червените, но и ги вкараха в най-слабото правителство, виждано у нас.

Само шест месеца бяха нужни на Радев да стигне от осанна до разпни го.

Чакаме го скоро да вдигне юмрука…

Източник: tribune.bg

снимка Архив

Similar Posts