| | | |

Бомба: Къде изчезна субсидията на БСП, Корнелия Нинова не плаща на структурите

Председателя на БСП Корнелия Нинова е поставила местните структури на БСП пред фактически фалит, съобщават социалисти пред BGReporter.info.

По думите на ощетените организации лидерката на партията не е превела нито един лев отчисления от държавната субсидия към тях от октомври 2020 г. до днес. Дори повече, според правилата на партията депутатите от различните райони плащат, като процент от заплатата си членски внос в централата на БСП. Ръководството от своя страна е длъжно да превежда определен процент към общинските структури излъчили депутат. Тези пари също не са превеждани от 4 години.

„Сега чакаме през юни новия транш от субсидията и ще видим дали ще получим нещо или отново парите ще бъдат задържани без мотив и обяснение“, споделят председатели на районните структури в БСП.

Социалистите на практика са поставени пред оцеляване на „фотосинтеза“, като съществуват само от събран членски внос от който са длъжни да очисляват и към централното ръководство. Така за тях на практика остават жълти стотинки с които се очаква да извършват своята дейност.

„Сега в навечерието на Първи май се очаква от нас да организираме активност по места. С какви финанси да го направим след, като едно такова мероприятие струва между 8 и 12 хил. лв?“ , питат представители на лявата партия.

На фона на нищожната субсидия заради краха на БСП, ковид кризата и намаляващата членска маса заради политиките на ръководството през последните години, не получават дори полагаемите средства от „Позитано 20“. От структурите се очаква да печелят избори, но за това са нужни средства – жалват се представителите на столетницата. Те подозират в това умишлено сриване и заличаване на цели организации, защото едва ли биха издържали още дълго без средства и ще трябва да саморазпуснат в един момент, защото не могат да плащат неми и ток за помещенията си.

Те подчертаха, че въпросът за „задържаните“ и неизплатени средства към тях неведнъж е поставян пред ръководството и лидера, но така и не са получили никакво обяснение от нея или друг член на ръководството

bgreporter.info

снимка Архив

Similar Posts