| | | |

Борисов за Мартин Димитров: Сега много силен стана, а мълчеше като рибок

Бойко Борисов се разгневи на обвиненията на депутата от ДБ Мартин Димитров, който разкритикува бившите управляващи за забавянето на строежа на интерконектора с Гърция, заради което сега сме зависими от един доставчик. Той се обърна индиректно към икономиста и бивш лидер на СДС на днешния брифинг на ГЕРБ в централата на партията.

Борисов коментира разгневено и на изказване на депутата от „Демократична България“ Мартин Димитров, който коментирал как искал още през 2009 г. Борисов да започне да строи газовата връзка.

Експремиерът припомни, че още през 2009-а кабинетът е работил по проекта „Набуко”.

България внасяше милиони, аз бях моторът на „Набуко”, защото азерският газ трябваше да замени Южен поток. След това този проект го спряха, подозирам че е заради Нагорни Карабах и се взе решение за тръба през Гърция за Италия, върна се назад Борисов.

“Питам Мартин – с какъв акъл през 2009-а, в най-голямата финансова криза, да инвестираме пари в нищото, като в същото време се борим да го прекараме през България?! Почвайки тая връзка, нямаше ли да капитулираме?”, изригна Борисов.

Какво си ми казал, бе? Мълчеше като рибок. Много силни станахте. Няма да ви прощавам повече, Как се навеждаше само…, отсече Борисов.

„Къде да строим? В пустошта ли? Какво си ми казал, ти мълчеше като риба. Много силни станахте, няма да ви прощавам повече. Идваше и навеждаше глава“, припомни бившия премиер.

Как да се закача през 2011? Българският народ е инвестирал половин милиард, а гръцките фирзми, които го строят, се забавиха, продължи лидерът на ГЕРБ. Да кажеш, че Борисов е виновен, това са негодници, изригна той.

Една година строиха интерконектора и нищо не направиха, сега казват, че щял да е готов през юни. Няма да е готов през юни. Гърците трябва да почнат да правят компресори, знаете ли как се правят, или ще ни накарат да ги платим, предрече Борисов.

Ние 17 най-модерни компресори наслагахме – това са 80 процента от компресорите на Балканите, похвали се експремиерът.

снимка Кадър

Similar Posts