| | | | |

Директорът на КАТ – София: Сложиха ми хапче в закуската, беше дрога или отрова

Преместеният принудително преди време директор на КАТ в София Тенчо Тенев направи шокиращо признание в ефира на “Нова телевизия”

Тенев, който беше преместен на поста началник на Охранителна полиция в Асеновград, разказа, че когато е бил в ареста, е имало опит или да бъде отровен, или дрогиран. Припомняме, че през май 2021 година Тенев беше арестуван в Асеновград, където работеше като началник на “Охранителна полиция”. Той беше привлечен като обвиняем и задържан за престъпление по служба и за незаконно държане на боеприпаси.

“Отчупвайки закуската в ареста в Асеновград, от нея падна хапче.”

Според него хапчето е имало една от двете цели – или да бъде отровен, или става въпрос за дрога, за да бъде очернен. Тенев заяви, че преди 15 дни на вратата му е било намерено устройство, но не пожела да каже какво.

Разследването за хапчето е в прокуратурата.

Тенев съобщи в ефира за страхотна далавера в ГДНП в София, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ. Там са изтрити нарушения за над половин милион лева само през последната година. Страховито, но 20 от 60 служители, обработващи нарушенията по пътищата, участвали в незаконната схема.

Предполага се, че повечето не са участвали, а просто получавали нареждане от шефа да преместват файлове в кошчето. Някои от тях са готови да говорят пред страх от уволнение.

nova.bg

снимка Кадър

Similar Posts