| | | | |

Защо правителството излъга българските медици? Вероятно защото просто Киро така го може най-добре

Излъга ли Лена Бориславова българските медици? Това пита проф. Костадин Ангелов, депутат от ГЕРБ в своя профил във Фейсбук и дава отговор на въпроса с документи

Или защо Кирил Петков подведе българските лекари, професионалисти по здравни грижи и санитари, че ще получават по основни заплати по 2000, 1500 и 910 лева, считано 12.04.22г.?

Ето и фактите:

1.На 12.04.22г. беше подписан Колективен трудов договор в отрасъл “Здравеопазване”, който влиза в сила от същия ден и определя посочвните по-горе прагове на минимални основни заплати за лекарите, сестрите и санитарите в системата на българското здравеопазване.(снимка 1)

2.На 03.04.22г. Лена Бориславова обещава, че до седмици ще станат факт горните основни заплати в сектор здравеопазване.(видео)

3.На 29.04.22г. беше подписан и Националния рамков договор между представителите на Надзорния съвет на НЗОК и Българския лекарски съюз. В него пише, че основните заплати ще бъдат повишени едва от 01.08.22г. и то при редица спорни условия.(снимка 2)

4.На 12.04.22г. казах на Лена, че е все още обещано и когато всички лекари, медицински сестри, санитари и др. в болниците в България, получат тези основни заплати, които в този ден сте договорили, тогава ще е изпълнено.
А дотогава ще е просто лист хартия.
Или как беше-просто писмо.

До дядо- на село…(снимка 3)

Оставям на вас да прецените защо правителството ИЗЛЪГА българските медици.

Вероятно защото просто Киро така го може най-добре…

Similar Posts