| | | | |

Очите се кокорят уплашено, любимият премиерски сладкиш намирисва на гнило като забравен в неработещ хладилник, кумецът от Тел Авив редѝ шаблоните си без първоначалния патос

От блогът на журналистката Соня Колтуклиева

Нов месец – нов късмет!

Нека войната в Украйна да спре!

Може и правителството на Четвърторазрядната коалиция да падне! Отдавна му е време. Беше заченато в грях и ще си отиде натежало от грехове.

Приятелската пирамида “Пълен провал” вече не е лъчезарно усмихната, тръпчинките увиснаха, Очите се кокорят уплашено, любимият премиерски сладкиш намирисва на гнило като забравен в неработещ хладилник на малка сладкарница, кумецът от Тел Авив редѝ шаблоните си без първоначалния патос… Усещат скорошния си край. Не, няма да бъде край, а крах.

Президентът Румен Радев днес заяви: има политици, които са готови да заложат бъдещето на България в името на свои користни цели. Така задочно отговори на вицепремиера Асен Василев, който нарече позицията на държавния глава за войната в Украйна “позорна”. Защо изчезнаха клетвите от ноември 2021 г.: “г-н президент, ние сме с Вас”?! Войната ли ги уби или Енергетиката?

Премиерът Кирил Петков вчера призова/ “да живеем заедно, в съгласие”. Какво лицемерие! Точно този, който започна конфликти с всички; който заплаши политическия си баща с импийчмънт и нареди да арестуват лидера на най-голямата опозиционна партия; той ни обяснява, че “във времето на изпитания, най-важно е обединението”. Двуличник.

Мая Манолова днес се засили да учредява партия. Удурдисва я с големи напъни. Довчера панически събираше хора по телефона, молейки ги да не отиват при Стефан Янев, а във Фейсбук, приплака: “Стани един от нас! Присъедини се към нас! Или ела просто като наш симпатизант…” Жалки гърчове, унизителни стонове.

Днес Стефан Янев навярно още се чуди защо така го уцели със словесна гаубица бившият му колега в президентската администрация Димитър Стоянов, който написа във Фейсбук две убийствени изречения: “Новият “възход” се е задал на хоризонта! А не, благодаря!” Поводът: Стефан Янев съобщи във Фейсбук, че създава нова политическа формация – “Български възход”. Направо втрещи читателите с дълъг, тегав, чиновнически безличен и тромав пост, а известни журналисти си направиха гаргара с превода на името “Български възход” на английски: Bulgarian Erection.

В навечерието на Първи май Бойко Борисов отиде на среща с актива на ГЕРБ във Видин и попиля де-що-има политически опоненти: сдъвка и изплю харвардските измамници и се подигра на Корнелия Нинова. Пътьом намекна две неща: готов е да се върне като премиер за година-година и половина, ако сега и веднага съсипателите на държавата бъдат изгонени, защото утре вече ще е фатално късно за държавата… И простонародно обясни докъде ще доведе тегленето на кредити и трупането на държавен дълг час-по-час – до задлъжняване на децата с колелата пред залата, докато мошениците се скрият на някой остров, далеч от България.

Днес Корнелия Нинова гороломно се провикна в Кърджали: “БСП в правителството е гарант за социалната държава, за защита на правата на трудещите се хора”. Звучи като виц или просто като римейк от Априлския пленум на ЦК на БКП. Шаблони. Заблу̀ди. Лъжѝ.

БСП в правителството е, всъщност, ЕТ “Корнелия Нинова” за сподвижниците й в БСП, за онези, които трябва да бъдат захлебени след дългата диета, за да служат на председателката, която ги докара до срив на изборите, но ги подреди на трапезата.

Челен сблъсък! “Мнозина искат оръжия за украинците. Ние искаме хляб за българите. Ние искаме мир.” Това казва вицепремиерът и министър на икономиката. Само че, уволненият от нея изпълнителен директор на оръжейната фирма “Кинтекс” Александър Михайлов каза днес по БТВ съвсем обратното: “Изнасяме индиректно оръжия за Украйна, всички в бранша знаят”.

В бранша говорят и за това: на пръв поглед изглежда безумно твърдението на премиера Кирил Петков, че в България ще се ремонтира военна техника от Украйна – как ще стане това: от два танка един ли се прави; как ще се транспортират до България и откъде ще се вземат руските резервни части… не, не, не – скритата цел е да се говори за “ремонти”, а да се “връща” в Украйна ново българско въоръжение. Защо ги е срам и страх да си признаят?!

Едно друго липсващо признание е за прокурор и съд: Асен Василев обясни, че е заявен капацитет от LNG в Гърция, но не обясни, че заявителят е частна фирма, в която е работил сегашният шеф на “Булгаргаз”, назначен от Кирил Петков и Асен Василев, след като президентският приятел Николай Павлов беше уволнен и даже беше направен опит да бъде арестуван от милиционерите на вътрешния министър Бойко Рашков.

Днес по Нова Нюз бившият министър на енергетиката Делян Добрев заяви: “На мястото на стария слагат един, който ако не е съвпадение на имената е един от енергийните търговци – Мартин Георгиев. Т. е търговец на ток от частния сектор го слагаме начело на държавно предприятие! Смяната е станала на тъмно – в петък следобяд. Това е все едно да пуснеш вълка в кошарата. Така направиха и с „Булгаргаз”. Какво направи там – започна да купува газ от собственото си дружество, но с 30-40 % по-скъпо. Това са 100 милиона на месец.”По думите му директорът на „Булгаргаз” е бил 7 години директор на газовия търговец „Мед“.

Енергетиката!

В 5Gmedia написах за порочното зачатие на скандалния меморандум за 1 200 000 000 долара между Министерството на енергетиката и Gemcorp/IP3, публикувахме самия засекретен меморандум, от който се вижда, че цялата енергийна система на България се поставя в услуга на офшорки… И?! Нищо. Прокуратурата мълчи. Великите разследващи журналисти – също.

Ти-ши-на. Мъгла. Мътилка. Май. Май така ще я караме с ПП “Пълен провал”… Народ от мазохисти.

Соня Колтуклиева снимка Фейсбук

Similar Posts