| | | | |

Това, което говори президентът, е скандално… По-голям шарлатанин от него няма

Когато нямаме институционално решение относно военната помощ за Украйна, изглеждаме в очите на света и на нашите сънародници като страхливци. Войната в Украйна е изключително сериозна криза, която ще засегне всички страни.

Това коментира пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог от Софийския университет.

И посочи, че Полша и Румъния са членове на ЕС, които териториално се намират по-близо до конфликтната точка, но „това не ги е спряло да застанат на вярната страна, от която биха могли да очакват след това подкрепа“.

„Това, което говори президентът, е скандално… По-голям шарлатанин от него няма, защото, когато размахваше юмруците на чужди протести през лятото на по-миналата година, се бореше единствено за себе си. Започнаха да лъсват физиономиите. Още тогава предупреждавахме, че ще има опити за още по-голямо сближаване с Путин. Това са хората, които са готови да продадат българския национален интерес“.

Според нея „БСП вероятно са започнали да разбират, че е правилно да застанат на страната на националния интерес – да се подкрепи Украйна срещу инвазията на агресора Русия“.

„Разбраха, че губят от пропутинската ниша“.

В предаването „12+3“ проф. Стефанова допълни, че Радев не е разчитал в дългосрочен план на „Продължаваме промяната“, не случайно сега се появява партията на Стефан Янев.

„Времето на генералите в политиката е безвъзвратно загубено“.

Прогнозата на политолога е, че проблемите на България със Северна Македония няма да бъдат решени бързо.

Източник: БНР

снимка Архив

Similar Posts