| | | | |

Сериозна заплаха: Възраждане е про-руска партия, която във всеки един момент може да се превърне в руско сепартистко движение

Възраждане днес са се опитали да свалят украинското знаме от Столична община.

Вчера направиха жива верига около Паметника на съветската армия. Симпатизант на Възраждане дори ухапа жена.

В парламента Възраждане говориха за гражданска война и призоваха гражданите към неподчинение.

Възраждане не са българска партия. Възраждане са про-руска партия, която във всеки един момент може да се превърне в руско сепартистко движение. Възраждане са най-бързият път към това, което се случи в Южна Осетия, Донецк, Луганск и други места, където руската армия е ходила да освобождава руското малцинство.

Възраждане не са просто шепа популисти, които опитват да спечелят проруския вот. Това е организация, която работи за интересите на една чужда и вражеска държава. Тази организация е представена в парламента – внедрила се е по най-високите етажи на държавата.

Не е достатъчно Възраждане да бъдат неутрализирани на избори.

Организации, които заплашват с преврат, работят за чужда държава и застрашават териториалната цялост на страната, не са партии.

С терористични организации не се преговаря.

Руската агентура в лицето на Костадинов и съпартийците му трябва да бъдат разслевани от МВР, ДАНС и прокуратурата.

Фашизмът не се бори с парламентарни процедури. Фашистите съществуват, за да унищожат демократичния ред и да го заменят с диктатура.

Не се изисква съгласие от коалиционни партньори за да се спре това. Ако не можем да изпратим оръжие на Украйна, трябва поне да спасим България от лапите на Русия.

Пълзящата диктатура не се бори с усмивки и компромиси, а със сила. Демокрацията не е даденост, а е нещо, което трябва да бъде отстоявано всеки ден.

от фейсбук профила на Емил Соколов, историк

Similar Posts