| | | |

Забелязвате ли как ПП “Пълен провал” и съдружници някак успяват всичко да превърнат в схема и в далавера, дори съпричасността към страданията на един нещастен народ

„Това решение е и всичко, и нищо. БСП ще го представи на своя електорат като победа: „Другари, успяхме да удържим – няма да даваме оръжие на Украйна”… Паралелно ще продължи старата схема с българско оръжие през посредници – Чехия, Полша и Словакия”.

Това каза днес сутринта по Нова телевизия Александър Михайлов, уволненият от вицепремиера Корнелия Нинова изпълнителен директор на “Кинтекс”. Той уточни, че в България няма производство на резервни части за ремонт на тази техника. „Преди се взимаха от Русия – тя има ембарго. Преди се взимаха от Украйна – там наличностите свършиха и производствените мощности са унищожени…” Тоест, за какъв ремонт на украинска военна техника у нас изобщо може да става въпрос?!

Какво следва от всичко това? Че България се превръща в държава-контрабандист ли? Е, не е като да нямаме традиции от ТодорЖивково време още, де.

Излиза, значи, така: Доктора – контрабандист на цигари, Брендо – контрабандист на бело, Киро – контрабандист на картечници. Сакън!

Според източници от оръжейния бранш, България вече изнася за Украйна: амуниции с различни калибри – от такива за автомати “Калашников”, през мини, противотанкови гранати – до системи за залпов огън (ГРАД) за “Катюши”.

От въоръжението – картечници, РПГ (ръчни противотанкови гранатомети) – евтино и лесно за употреба оръжие, поразяващо военна техника за милиони.

От техниката – бронирани машини и установки за артилерийска стрелба; артилерийски снаряди.

Според моите източници, връщайки се от Киев през Букурещ, българският премиер е договорил сделка за реекспорт на специална продукция на стойност 200 милиона евро.

Според тях, комуникацията е осъществена между двамата началник-кабинети, Лена Бориславов и Калоян Методиев, а разрешението за износа на амуниции за “Катюши” е дадено на частна фирма за един ден.

Ще се обърна публично с молба към народните представители: може ли да попитате по реда на парламентарния контрол, дали миналият четвъртък министърът на икономиката Корнелия Нинова или нейн заместник е подписал такова разрешение?

Да поясня: когато става въпрос за сделка в рамките на Европейския съюз, се нарича “трансфер”, така че износът се одобрява от министъра на икономиката, няма нужда от потвърждение на междуведомствената комисия по експортен контрол.

Търговци от оръжейния бранш твърдят, че сега печалбата в подобни сделки със стари въоръжения, купувани някога от Беларус и Украйна, е 65 милиона евро на всеки 100 милиона евро. Например, цената на амунициите за “Катюши” е скочила от 700 на 2 193 евро на изстрел.

Какво потайно се случва зад завесата на властта? Какъв пошъл спектакъл ни се разиграва?

Срамно и обидно за българския парламент е, че президентът на друга държава задава дневния му ред, както се случи вчера с писмото на Володимир Зеленски до народните представители, които гласуваха неговите искания.

Кирил Петков изигра коалиционните си партньори, направи за посмешище ген.Атанас Атанасов(ДБ) и Станислав Балабанов(ИТН), които му послужиха в Киев като параван за тайни договорки с Володимир Зеленски, а за тах коалицията, в крайна сметка, ще трябва да носи политическа отговорност.

Цялата тупурдия, гръмогласният пиар и героичните пози в Киев бяха, за да отекне ехото във Вашингтон. Знаете ли защо?! Защото Кирил Петков няма как вече да не съзнава, че затъва в тресавище от мръсни схеми, та когато дойде моментът – скоро! – българският народ да му потърси сметка за шмекериите, той да обясни на щатските си покровители, че е преследван и обругаван, заради твърдата си защита на Зеленски, любимецът на Байдън. И да получи височайша индулгенция и закрила!

… Забелязвате ли как ПП “Пълен провал” и съдружници някак успяват всичко да превърнат в схема и в далавера, дори съпричасността към страданията на един нещастен народ.

Печалби на всяка цена, комисионите над всичко!

от личния блог на Соня Колтуклиева, журналист

Соня Колтуклиева снимка Личен профил

Similar Posts