| | | | |

Извънредно! Лидерът на ГЕРБ-Бургас Иван Вълков арестуван след донос за лично отмъщение СНИМКИ

Иван Вълков е сред уважаваните местни политици, които може да се гордеят с това, което свършиха за Бургас и в парламента. Той е експерт в транспортния сектор и човек, който разреши много проблеми и работеше за Бургас дълги години.

За зрелищна операция на МВР на територията на бургаския кв. Сарафово, съобщи очевидец. На видеото се вижда бившият народен представител на ГЕРБ Иван Вълков, който е активист в партията още от самото й създаване през 2007 г. Продължава да е общински лидер на партията и до днес.

Автомобилът “Дачия Докер”, с който се е придвижвал бившият депутат от ГЕРБ Иван Вълков е претърсван около 30 минути. На място има четирима цивилни, двама униформени и двама мъже, които са с вид на поемни лица.

Иван Вълков не може да стои повече от 3-4 минути прав, подпира се с бастун и постоянно сяда на задната седалка на служебната Дачия. Той не е шофирал колата, зад волана на автомобила е друг мъж на средна възраст.

В същото време стана ясно, че претърсване се извършва в кв. Сарафово – полицаите са влезли в триетажна и много добре изглеждаща къща на ул. “Ангел Димитров”. Не е ясно дали двата случая са свързани. Отвън се забелязват двама цивилни полицаи, които стоят пред вратата. Колко души има утре, нямаме информация.

Вижда се, макар и отдалеч, самият Вълков, който пристъпва, сякаш с бастун, и не изглежда в добро здравословно състояние. Според информация в местните медии, тече претърсване в недвижим имот в квартала. Иван Вълков живее в кв. Сарафово. По информация на “Флагман”, от около година обаче се е преместил в София. Името му се свързва само с професионализъм и почтеност.

Шокираща е за ГЕРБ-Бургас новината, че е задържана една от най-важните фигури на партията от самото й създаване – общинският лидер Иван Вълков. Започнал кариерата си като политик от СО МАТ, където през 2006 година го намира бъдещият му съратник Димитър Николов, настоящ кмет на общината четвърти мандат. По това време Вълков работи като главен инженер. Включва се в стачката на промишлените предприятия в града срещу разбитите улици, организаторите на която впоследствие стават и основатели на партия ГЕРБ.

Още на първите европейски избори през май 2007 година ГЕРБ е втора политическа сила, след Атака, няколко месеца по-късно феноменът-партия излъчва от Бургас 7 народни представители и става водеща политическа сила до настоящия момент. ГЕРБ управлява община Бургас от 2007 година – с безапелационно мнозинство в Общинския съвет и с кмет, който би печелил избори, ако се явява, до края на живота си. Авторитетът на Иван Вълков нараства в битието му като депутат в 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото НС – превръща се в един от най-добрите ни специалисти по транспорт и комуникации. През цялото време – и в този момент, той е общински председател.

От около две години в личния му живот са настъпили промени, опитал се е да заживее в столицата, но се е оказало, че е по-добре да се завърне обратно в родния си град. Домът му е в кв.Сарафово. Междувременно той защитава докторантура в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и до миналата година преподава на студентите. През настоящата учебна година не е ангажиран с преподавателска дейност. Това съобщи близък до Вълков човек от партията.

Вчера в общинската организация на ГЕРБ се е провело редовно отчетно-изборно събрание в зала “Бойчо Брънзов”, на което Вълков си е направил отвод. Колегите му са го издигнали отново за лидер. Казал, че е уморен и че трябва да се помисли за негов приемник. Искал да се оттегли.

В телефонен разговор с наш репортер току-що областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев заяви, че е шокиран от това, което му съобщаваме.

„Намирам се в Бургас. Сега чувам. Невъзможно е. Познавам Иван Вълков от много години. Той е най-честният човек. Не виждам сериозна причина за случващото се в кв. Сарафово“, заяви Бойчев.

Репортерът на Флагман.бг видя, че иначе високият и добре сложен 57-годишен мъж, когото познаваме като физически здрав и издръжлив, изглежда болен. Той едва се крепи върху бастун, докато обискират автомобила му.
Тече претърсване в триетажната му къща в квартала. Там живеят родителите му, както и самият той заедно с половинката си.

Никога през годините не е имало съмнения, че Вълков би могъл да развива бизнес, несъответстващ със закона. Дори не се знае с какво изобщо се е занимавал през настоящата година. Според запознати е възможно да е жертва на личен конфликт с близки до скоро хора от семейния му кръг. Възможно е срещу него да са изпращани доноси – с цел да се опетни незаслужено името му.

Източник: flagman.bg

снимка Архив
снимка Флагман
снимка Флагман
снимка Флагман

Similar Posts