| | | |

Надига се цунами: От цялата страна пътуват превозвачи към София, заради репресията на МВР

Превозвачите от страната се отправиха към София в знак на съпричастност срещу отказа на държавните органи да пропусне камионите и автобусите в центъра на града за провеждане на разрешения мирен протест. Това става ясно от пост на Съюза на международните превозвачи във Фейсбук. Припомняме, че по-рано днес МВР на Бойко Рашков не допусна протестиращите да влязат в София, въпреки че имат това право. Превозвачите пък заявиха, че освен МВР, транспортният министър Николай Събев е наредил на ДАИ да ги спира за проверки.

Превозвачи протестират в много градове на страната днес. В София протестът трябваше да се състои от 11:30 часа пред сградата на Министерски съвет, но колоната от автобуси и камиони не беше допусната от полицията по-далеч от района на „Врана“ на магистрала „Тракия“, при входа за столицата. От МВР уточниха, че спазват съгласувателното писмо на Столичната община за провеждане на протестни действия на превозвачите. От „Пътна полиция“ осигуриха лента за леките автомобили и заобиколен маршрут за гражданите, които искат да влязат в столицата.

Протести се проведоха почти в цялата страна:

В Русе камионите направиха автошествие по международното шосе до граничния пункт “Дунав мост”, придвижвайки се със скорост от 20 км в час, и обратно до изхода за София.

В Пловдив бяха блокирани всички шест входа на града. На „Асеновградско шосе” се пропускат автомобили само през най-лявата лента. Това доведе до образуването на дълга колона. Очаква се в протеста в града да се включат 300 камиона, съобщава Нова телевизия.

В Бургас над 100 фирми разположиха камиони и автобуси на ул. “Крайезерна”. Шествието тръгва в 10.30 ч. и се очаква да премине през някои от най-натоварените булеварди.

Similar Posts