| | | |

Никой няма да седне да се вози на кола, която я кара шофьор без нито един час стаж

„Трябва да видим, дали правителството ще води интензивен диалог с различни представители на бизнеса, за да говорим за протести. Засега кабинетът не дава знак, че се занимава сериозно с решаването на проблемите и кризите. На запис ясно се чува как премиерът казва, че ще говори каквото той си иска и посочва вратата“. Това заяви политологът Татяна Буруджиева пред Faktor

„Правителството закъсня с редица финансови мерки, които да озаптят инфлацията и в същото време ни се казва как всичко е добре. Необходимо е да се мисли какво ще правим, след като войната свърши или поне утихне. Ние течем след събитията. Никой няма да седне да се вози на кола, която я кара шофьор без нито един час стаж. Важно е да знаеш какво правиш“, каза още Буруджиева.

„Няма никакъв проблем тези хора (бежанците от Украйна – б. на ред.) да се връщат или да не се връщат след войната, но по-добре е да ги социализираме, отколкото да живеят от помощи. Не е приятно човек да живее извън обществото. Децата трябва да могат да играят с връстниците си и да ходят на училище, да им се осигурят нормални условия. Това няма как да се случи, когато ги местиш постоянно от хотели в бази.

Българинът трябва да престане да мисли само колко пари ще получи и колко пари ще даде. Проблемът е, че не могат да бъдат представени и реализирани идеи, а говорим вече за доста месеци. Ключово и най-важно за правителството е да може да си говори с хората“, коментира политологът.

„Възраждане“ заема празни места, които останалите партии не са запълнили.

„Във всяка една страна има сериозно присъствие на радикалите, но хората винаги се стремят към центъра, който създава спокойствие. Радикалният вот няма да е само на пикове, поне тенденцията е такава. Трябва да свикваме, че на следващи избори електоралната тенденция ще е променена”, каза още Татяна Буруджиева.

***

Татяна Иванова Буруджиева-Ваниотис е българска политоложка, философ и политик, народна представителка в 42-рото Народно събрание от БСП, началник на кабинета на председателя на БСП, Сергей Станишев.

Източник: faktor.bg/

снимка Архив

Similar Posts