| | | |

Рашков разкри: МВР пази МОЧА по молба на руското посолство

Полицията охранява Паметника на Съветската армия по молба на руското посолство, както и други монументи по искане на други мисии, обясни МВР шефът Бойко Рашков в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

Той поднесе новината в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Христо Терзийски за напрежението, възникнало докато парламентът решаваше дали да праща военна помощ на Украйна. Тогава мъж беше пребит в близкия подлез.

“Там е имало полицаи. Естествено, че не сме доволни от действията на тези служители. Можеше да не се стига до разбиването на главата на този гражданин, независимо на чия страна е. ние сме критични и към едните, и към другите. Едни пазят Паметника на съветската армия, други искат да го разрушат. Ние сме поели ангажимент към руското посолство и други мисии в нашата страна да се грижим за тези паметници и го правим”, заяви Рашков.

По неговите думи МВР има нужда от допълнително финансиране в предстоящата актуализация на държавния бюджет, като на първи приоритет са възнагражденията на служителите, които дълго време не са били повишавани. Рашков обяви, че е получил съгласие от финансовия министър Асен Василев по въпроса.

Министърът на вътрешните работи съобщи също, че в момента се обявяват поръчки за закупуването на нови автомобили, като този път ще се вземат на оперативен лизинг. Той очаква МВР да обнови автомобилния си парк с 500-1000 автомобила с приемането на актуализацията на бюджета.

снимка Архив
снимка Архив

Similar Posts