| | | |

МаяМа надушва избори и извади голямата кошница с обещанията

Повишаването на доходите на българските граждани е абсолютно задължително. Абсурдно е хората да работят на две места и да са в графата „работещи бедни“. Това коментира в предаването на „Радио Варна“ – „Позиция“ председателят на партия „Изправи се, България!“ Мая Манолова.

Тя допълни, че новата формация си е поставила за задача да извърши голяма трудова реформа, след която най-ниската заплата да покрива сумата за издръжката на живот, която в момента е 1220 лв.

„В понеделник започваме национална подписка с редица искания за подпомагане на хората и фирмите“, каза Мая Манолова и уточни: „Исканията са за нулева ставка на ДДС за основни хранителни продукти, таван на цените на стоките от малката потребителска кошница, нулево ДДС върху битовите сметки, въвеждане на необлагаем минимум за работещите хора, отпадане на данъчното облагане на тези, които получават минимална работна заплата и справедливо преизчисление на пенсиите“.

По повод политическата обстановка в страната, Мая Манолова заяви, че предсрочни избори не са най-доброто решение, но стават все по-вероятни: „Според мен никой разумен човек не иска сега предсрочни избори, но положението на четворната коалиция е-неудържимо. Доверието стремглаво лети надолу. Решенията, които вземат не са в интерес на техните избиратели и българските граждани. Т.е. едно правителство на богатите приятели се смени с друго правителство на богатите приятели, които печелят от войната в Украйна. Обещанията за промяна се оказаха поредната лъжа и правителството ще се докара до там само да се свали“.

„Планът за приемането на еврото до 2024 г. е поредното доказателство на пълната неадекватност на четворната коалиция. Когато хората обедняват ежедневно, им се говори за нещо, от което много от тях се притесняват и то им се говори без разяснителна кампания. В „Изправи се, България!“ обсъждаме да предложим референдум за влизането на страната ни в Еврозоната“, каза още Мая Манолова.

Източник: bnr.bg/varna

снимка Архив

Similar Posts