| | | |

Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога. Когато фактите говорят, и промяната мълчи ВИДЕО

Когато фактите говорят, и промяната мълчи, коментира новата цена на газа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Ловеч

„Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни от БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда първо за батериите, сега за геотермалните централи се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране. Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили“, добави Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента взема огромни заеми.

„Теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави:

„На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете.“

„Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“, категоричен бе бившият премиер.

По думите му самият бизнес ще свали Петков. „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

„Ако ние управлявахме още този следобед, щях да събера групата и да върнем старите цени“, зави лидерът на партията Бойко Борисов.

„Връщаме цената на тока. Той е 100% български. Никакви войни не са виновни за това, което тук се случва“, категоричен беше бившият премиер.

Той припомни, че и по време на неговото управление е имало войни – Сирия, Афганистан.

„Все пак ще има малка разлика, защото бизнесът е страдал една година, но 70 лева може да падне“, подчерта той.

„Газ на старите цени. Сега е златно време за понижение с 20%. Руснаците сега не могат да си продават газа, защото Япония и Китай са пълни“, категоричен беше Борисов.

„И се разрешава оръжие за Украйна, това задължително да се знае. Светът трябва да ги раздели, да се направи примирение. Искам да се знае – войната не пречи нито на продоволствието, нито на тока, нито на газа“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер риторично попита защо Петков не спре „Балкански поток“, като толкова му пречи.

„Защо не спре „Балкански поток, попита Борисов. „Защо го нарича Турски? И Гръцка връзка – не е гръцка, българска е. 100% платена от България“, припомни той.

Similar Posts