| | | |

УНИАН с извънредни новини от катакомбите: Азовци се готвят за последна битка ВИДЕО

Защитниците на Мариупол, които са блокирани от руски нашественици при Азовстал, се готвят за последната битка. Това съобщи на пресконференция на 15 май съпругата на войник от полк “Азов”, пише UNIAN.

“Почти никога не излизат на повърхността, през повечето време седят в бункера. Настроението е песимистично, защото надежда за спасение почти няма. Подготвят се за последната битка , защото не вярват в дипломатическо решение.“ – каза съпругата на един от защитниците на Мариупол.

В същото време жените подчертаха, че вярват в украинските власти и международната общност, които полагат всички усилия да спасят военните от мариуполския Азовстал.

На брифинга бе съобщено, че бойците разполагат с много ограничено количество антибиотици. Те се съхраняват за особено трудни операции. Хората с ампутации лежат без болкоуспокояващи, а тези с тежки наранявания просто търпят болката.

“Искам да отбележа, че ампутират крайници дори с малки наранявания и без болкоуспокояващи. Те просто режат на живо, докато братята им гледат. Те изобщо нямат лекарства. Имат по една чаша вода за всеки. Отпиват глътка на всеки пет-шест часа”, казва една от съпругите.

Освен това има проблеми, дължащи се на сепсис. В бункерите, където са защитниците всичко е мухлясало. “Всички, които сега са там, трябва да преминат рехабилитация. Буквално не виждат слънцето и дишат бактериите и спорите, които се намират в бункера”.

“Когато излизат, търсят вода и храна. Например съпругът ми е далеч от точката за достъп до интернет. За да се свърже с мен, той трябва да попадне под обстрел”, споделя друга жена.

Източник: blitz.bg

Similar Posts