| | | |

Правителството на ПП или са безобразни безхаберници, или са нагли крадци

Даниел Лорер каза, че:

1.не е вярно, че парите не се харчат щедро;
2.Че България има изключително стабилна макроикономическа рамка и отгледна точка на съотношение с взети кредити била на втората най-добра позиция в ЕС (след Естония). Т.е. нямало проблем да се вземат кредити.

Горното води до няколко извода:

=> ако не се харчи, но се теглят бясно кредити, значи парите се трупат някъде. Или пък се крадат. Или пък се трупат, за да се откраднат;

=> ако България има прекрасна макроикономическа рамка и съотношението е най-доброто в ЕС (след Естония), значи, че правителството на ПП е наследило една трайна тенденция, която е създала стабилна и добре подредена икономика. Т.е. самият Лорер индиректно признава, че в икономическо отношение България при техните предшественици е стояла прекрасно. И сега те използват това положение, за да теглят мощно кредити.

Ако правителството беше използвало тези кредити (които успяха лесно да изтеглят заради доброто до този момент управление) да довърши ударно магистралите “Струма”, “Хемус” и Черно море, пътят Мездра-Ботевград и тунелите под Шипка, под Беклемето и под Хаинбоаз, както и ако бяха накупили модерно оръжие, аз лично щях да го приема позитивно.

Това щеше да означава довършена инфраструктура – прекрасна основа за инвестици + модерна и защитена във военно отношение България.

НО виждам, че парите се теглят (трупат и/или крадат), но не се инвестират.

Което означава, че правителството на ПП или са безобразни безхаберници, или са нагли крадци.

Или имат няколко безобразни безхаберници, които пускат като камикадзета по студията, за да могат наглите крадци да натоварят натрупаното.

от фейсбук профила на Станислав Станев, юрист

снимка Архив

Similar Posts