| | | |

Вицето на Румен Радев разкритикува антикризисните мерки на Кирил Петков

Очаквам правителството да представи поне средносрочната програма за управление, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България.

„Това, което все още ми липсва, първо – легитимността на тези решения, тъй като видяхте, че вчера един от лидерите вътре в коалицията много сериозно реагира за това, че решенията определено се взимат от кръг от хора, но не и от цялата коалиция, и в това отношение много се надявам, че днес тежката си дума ще каже Коалиционният съвет”, посочи Илияна Йотова.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов каза, че „Продължаваме Промяната” не се съобразяват с коалиционните си партньори и се изказват по определени теми неподготвени.

На второ място това, което Йотова посочи е, че все още част от протестиращите българи не са удовлетворени. „Разчитам, че срещата с превозвачите ще даде своя положителен резултат”, заяви тя. „Но най-вече това, което очаквам е поне средносрочната програма за управление на правителството, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България”, каза вицепрезидентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че представените мерки от управляващите не са насочени към борба с инфлацията. Тя оценява тези мерки като първа крачка, но е очаквала да бъде повишена минималната работна заплата и да има необлагаем минимум:

“На този етап коментарът ми ще бъде много предпазлив. Аз познавам само изявлението на коалиционните партньори, на министър-председателя. Все още в това, което е предложено, нямам отговор на въпроса, какъв ще бъде ефектът върху нас потребителите, върху българските граждани. Дали действително тези проценти, които се съобщават, ще имат пряко отражение върху стандарта и най-вече сигурността на хората в следващите месеци, така че да могат да си покрият сметките. На второ място нямам все още отговор на въпроса, тези 2 милиарда, откъде ще дойдат”

снимка Архив

Similar Posts