| | | |

Гешев: Основанията за освобождаването ми са смешни. Ако не беше тъжно всичко това, щеше да е смешно

Нямам никакви притеснения, абсолютно всички основания, посочени от министър Стоилов и г-жа Йорданова, да бъдат открито разгледани пред Пленума на ВСС, пред българската общественост, които да се запознаят с техния смешен характер.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти, преди заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, който трябва да разгледа съвместно и по същество двете предложения за отстраняване от длъжност на главния прокурор – от настоящия министър на правосъдието Надежда Йорданова и от предишния, служебен министър Янаки Стоилов.

На въпрос дали ВСС може да отложи днешното заседание до окончателното произнасяне на Върховния административен съд, по повод жалбата на министър Йорданова срещу отказа да ВСС да разгледа в цялост част от основанията в предложението за отстраняване на главния прокурор, Иван Гешев каза, че не може да прецени какво ще е решението на Пленума на ВСС, тъй като това е колективен орган.

По думите му тези „измислени основания“ най-вероятно представляват политическа поръчка за оказване на въздействие на прокуратурата за отстраняване на главния прокурор.

Заседанието на Висшия съдебен съвет започна преди минути.

снимка Архив

Similar Posts