| | | |

Любомир Каримански съобщи голяма новина след коалиционния съвет

За хляба ще имаме нулева ставка за ДДС.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия депутатът от ИТН Любомир Каримански след провелия се до късно във вторник коалиционен съвет.

Необлагаемият минимум мисля, че на този етап няма да мине, добави той.

„Ще има новини, те ще бъдат съобщени официално в 10 часа. Имаме уговорката в коалиционния съвет да изчакаме съвместния брифинг. Не бих искал аз да разкривам”, каза още той.

Каримански не потвърди дали ще има 20-процентно увеличение на пенсиите.

„Ако бъде приложено, че да се гарантира солидарен принцип на разпределение между минималната, максималната и средната пенсия, предполагам, че няма да има разочаровани”, посочи той.

„Отстъпките при горивата, ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви съвсем технически изменения, от гледна точка на удостоверяването, за да се знае, че се зарежда личен автомобил, а не служебен”, каза още Каримански. И добави, че част от мерките имат смисъл.

Помолен да коментира напрежението в коалицията, депутатът от ИТН заяви, че поведението на всички, участвали в атаката срещу партията, е непристойно.

“Най-вече заради това, че начинът, по който се организира обсъждането на антикризисните мерки – беше в рамките на една седмица, в рамките на две срещи. В нито една от срещите не получихме остойностените неща така – че да можем да направим извода спираме ли и с колко реално обедняването на българина. Такава информация не беше получена. Мерките са остойностени от гледна точка на фиска, колко ще струват на бюджета. А като краен ефект няма за всяка една група. А ние имаме уязвими групи, за които нямахме определена дефиниция”, подчерта той.

„За мен е недостойно някой да обвинява и да квалифицира някой в нещо. В последния коалиционен съвет не сме разглеждали нищо за пенсиите, говорихме само за еврозоната”, каза още Каримански и добави, че е разочарован от поведението на такива коалиционни съвети, „там става въпрос за маркетинг”.

По повод предупреждението, което лидерът на партията Слави Трифонов отправи в началото на седмицата, Каримански заяви, че то е ясно – или се спазва коалиционното споразумение, или не си извиваме ръцете с постоянни заплахи.

Някои от коалиционните партньори си говорят малко повече, отколкото с нас.

Нямам представа дали Слави Трифонов вдига телефона на Кирил Петков. Не съм го питал за такива неща.

Ние много ясно сме казали кога не оставаме в коалицията – ако проблемът със РСМ не бъде решен и ако продължат нарушенията на коалиционното споразумение”, посочи в заключение той.

снимка Архив

Similar Posts