| | | |

Скандал: Голям камион на “Еконт” на министъра-милионер Събев тръгна срещу протестиращи

Мачкай ме, нарочно ли те пратиха тук, да правиш проблеми? Това е на транспортният министър фирмата”, обърна се протестиращ към шофьора на тежкотоварното возило

И “Еконт” на транспортния министър-милионер Николай Събев се включи в националния протест на превозвачите в Бургас, пише Флагман.бг. Не е ясно дали шофьорът на тира е солидарен с протеста на колегите си, или е бил принуден да залепи плакати на камиона.

За момент напрежението се нагнети и се стигна се до сблъсък, след като камионът на куриерската фирма се опита да пробие блокадата, съобщава bTV.

„Мачкай ме, нарочно ли те пратиха тук, да правиш проблеми? Това е на транспортният министър фирмата”, обърна се протестиращ към шофьора на тежкотоварното возило.

„Пратиха камион да ни провокира, вижте. Въпросният господин, сега говорих с полицията, която охранява протеста, въобще не е спрял. Щял да сгази полицая.

Г-н министър, така ли ще я караме, само искам да попитам? Вижте колко хора има събрани. Елате при нас, очакваме ви. Както отидохте при мотористите с мотопед, вземете си този влекач… Защо не се качихте вие да го карате, а пратихте това момче тук да се конфронтира с нас?”, попита още Тодор Димитров от Сдружението на международните превозвачи.

Над 100 камиона от транспортни фирми и автобусни превозвачи образуват огромна колона на ул. “Крайезерна” в морския град.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

“Правителството не отстъпи, не предложи никакви антикризисни мерки не само за транспорта, но и за гражданите. Желанията на превозвачите са не само за нас, а за всички граждани. Не получихме добър диалог и нямаме чуваемост”, обявиха недоволните. Голяма част от протестиращите в Бургас още днес заминават за София, за да подкрепят националния протест.

Припомняме, че в София камионите спряха движението на Орлов, мост, Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета. След това протестиращите преминаха по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до министерството на финансите (МФ), а после се оправиха към сградата на Министерския съвет, където силовият министър Бойко Рашков им бе изпратил стотици полицаи.

Към протеста се присъединиха и таксиметровите шофьори от столицата.

Стачката е под наслов “НЕ на унизително ниските заплати!“.

снимки Кадър

Similar Posts