| | | |

Съсипаха го: За Тошко Йорданов кърджалийци са нищо повече от жертви на султан Ахмед Доган, а ИТН ще се яви техният освободител

Тошко Йорданов отиде в Кърджали и се завърна с прясна политическа идея. Ще отцепва селата да си имат своя община, а Кърджали да стане самостоятелна единица. Защо ли? Защото според председателят на комисията по култура, това щяло да гарантира „много по-честни избори и за кмет и за народни представители“.

Тошко има прозрачната амбиция да разкара ДПС от града и да се класира ИТН на местните избори. Фантазиите му са да се намърдат в град, в който за повече от половината му жители българският им език не е майчин!

Меракът на ИТН е като в онова детско филмче за барбароните и татко Барба. Барбароните приемат всякакви форми според географията на своите интереси. Хората на Слави правят същото. От шоубизнеса по барбаронски се опитаха да станат политици. Уви, не им се получава?

Имам позната, която от години прави артистични неща в кърджалийското село Дъждовница, наречено съвсем основателно по света „Мултикултурния град“ . Радост Николаева докарва млади автори от близо 30 и повече страни и свързва чрез изкуството хора от различни култури и религия. Да отиде човек в Дъждовница е като да отиде в Родопския Кан, сериозно говоря. Ще види арт инсталации, стихове, чудеса от творчество. И с чия кметска подкрепа успяват българи и турци да постигнат това?

Знае ли Тошко? Не, не знае. За него кърджалийци са нищо повече от жертви на султан Ахмед Доган, а ИТН ще се яви техният освободител! Такава му е “аджендата”, да предлага простотии на публиката като обикаля телевизионните студия и ги ръси. Да се чуди човек това телевизия ли е, или онлайн дадзибао – всеки може да си лепне и издърдори каквото му хрумне!

Познавам и кмета Хасан Азис, който дава рамо на междуетническия диалог в Дъждовница, осигурява европейски програми и прочее. Тази сутрин говори по БНР как да подобри комуникацията с гражданите. Мисли за електронен диалог с младата част от обществото, които са по-активни в интернет пространството. Яд го е, че общините остават зависими от централната изпълнителна власт и какво по-точно трябва да направи, за да се случи децентрализацията. Хасан Азис е модерен кмет откъдето да го погледнеш. С Ахмед Доган ага си прилича само по фините рамки на очилата.

Тошко Йорданов, ако и да е завършил Класическата гимназия, не може на пръста му да стъпи. Той, завалията, освен циркове по кабеларката на Слави Трифонов, друго не е направил в живота си. Една карфица не е произвел сам, ей така, като истински предприемач, а не платен държавен служител какъвто е днес! До Радост и Хасан Азис Тошко изглежда същинско джудже, в интелектуален смисъл.

Сетих се и още нещо. Не знам дали си спомняте кои тийнейджъри години наред се представят блестящо на матурата по български! Ами, родопските ученици. От Кърджали и Смолян. Макар че майчиният им език не е български!

Автор: Юлиана Методиева/ Фактор

снимка Фейсбук

Similar Posts