| | | | |

Ами сега? Неофициално Кирчо го порязаха от Дондуков 2

Президентът Румен Радев все още не е коментирал изявлението на премиера Кирил Петков, който нова среща на КСНС по темата за Северна Македония. За сметка на това секретарят на държавния глава Димитър Стоянов пусна пост във Фейсбук по повод това.

От написаното става ясно, че подобно искане по темата е безпредметно, като припомня решенията след предишната среща на „Дондуков 2“, която се проведе през януари.

Ето и целия пост на Димитър Стоянов (публикуваме го без редакторска намеса):

„Заседание на КСНС, проведено на 10,01,2022 г.

Въз основа на проведените разисквания, КСНС прие следните предложения към изпълнителната и законодателната власт:

1.При провеждане на външната политика на страната, Министерски съвет да изпълнява националната позиция на България, като спазва изискванията, произтичащи от Договора от 2017 г., Рамковата позиция от 2019 г. и Декларацията на 44-то НС.

2.Даването на съгласие за започване на преговори за членство на Република Северна Македония в ЕС да не се обвързва със срокове, а с постигане на реални резултати, включително и по отношение на правата на македонските българи.

3.Изпълнителната власт да продължи да работи за отчитане на изпълнението на Договора от 2017 г. в преговорния процес за членство на Република Северна Македония в ЕС.

Какво е необходимо е казано! Какво ли се очаква да произлезе от ново заседание на КСНС?“.

Similar Posts