| | | |

Потвърждават се подозренията, че премиерът Кирил Петков е поел ангажимент за РСМ

„Потвърждават се подозренията на „Има такъв народ“, че българското правителство е поело ангажименти България да не възразява срещу приемането на Република Северна Македония в ЕС.

Това каза депутатът от партията на Трифонов Станислав Балабанов пред БТВ.

По думите му това се потвърждават от факта, че премиерът Кирил Петков в петък вечер поиска президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

„Не видяхте ли колко притеснен изглеждаше Кирил Петков в това обръщение“, риторично попита Балабанов. Притеснен е, защото неговият външнополитически екип и той самият в началото са поемали обещания, без да питат и да се се съобразяват с общата позиция. Надявам се той да ревизира тези си позиции, но не съм много сигурен.

Според него няма никакъв смисъл от свикване на консултативния съвет, защото на предишното си заседание той е потвърдил българската позиция за Северна Македония и в нея няма промяна оттогава.

„Премиерът и неговият екип обаче са давали обещания за компромиси и сега се чудят какво да правят“, съмнява се Балабанов

Попитан ще я бъде ли коалицията, Балабанов заяви, че докато коалиционното споразумение не е нарушено, логично е коалицията да я бъде.

снимка Архив

Similar Posts