| | | |

Стефан Янев засипа с критики Кирил Петков и направи на пух и прах антиинфлационните мерки на правителството

Мерките за борба с инфлацията са или резултат на абсолютна некомпетентност, или на тотална безотговорност, почиваща на идеята да се тушира социалното напрежение в краткосрочен план

Остра критика към властта заради предложените от нея антикризисни мерки отправи лидерът на партия „Български възход” Стефан Янев в интервю за Радио „Фокус”. Недоумение буди факта, че хора с икономическо и финансово образование възнамеряват да се борят с инфлацията, предлагайки проинфлационни мерки.

Предложените мерки са или резултат на абсолютна некомпетентност, или на тотална безотговорност, почиваща на идеята да се тушира социалното напрежение в краткосрочен план без да се отчитат потенциално силните негативни последствия в средносрочен и дългосрочен план, категоричен бе Янев.

Трябва да се мисли в посока стимулиране на предлагането, на производството. Наливането на допълнителна парична маса в обращение е контрапродуктивно и ще доведе до задълбочаване на инфлационните процеси, каза Янев.

Според него в основата на националния интерес е националната държава, нейното съхраняване и утвърждаване.

Националните интереси се реализират чрез конкретни политики, които имат за своя крайна цел осигуряването и гарантирането на свобода, сигурност, справедливост и благоденствие, смята новият политически лидер.

Коментирайки външната политика, той заяви:

„Ние, за съжаление, сме пример за неспособност да отстояваме националните си интереси и позиции в рамките на международните организации и формати, в които участваме.

Ние много бързо се научихме и свикнахме да казваме „Да“. Не само че не защитаваме българския национален интерес при разработването на конкретни политики и при взимането на решения, които ни касаят, но и повечето български чиновници (“политици“) не се притесняват да казват, например, че „ЕС така ни каза“.

Сервилният манталитет не може повече да бъде толериран, заяви Стефан Янев.

Не е приемливо български политици да третират собствената си държава като обект на взети някъде другаде решения, при условие че същите тези политици би следвало да представляват страната ни в същите тези формати и да отстояват адекватно българските позиции и интереси, каза още той.

Ние, от „Български възход“, разглеждаме България като субект и ще отстояваме неизменно това й качество. Няма да позволим страната ни да бъде пасивен наблюдател и жертва на безотговорното поведение на чиновници и псевдополитици, отсече Янев.

снимка Архив

Similar Posts