| | | |

СКАНДАЛ: Кирил Петков със заплаха към ДПС: “Аз вас ще ви оправя” ВИДЕО

Войната между премиера Кирил Петков и ДПС, която се води с нарастваща интензивност от края на миналата година досега, навлиза в нов, по-сериозен етап. От движението свикаха медиите на брифинг в парламентарните кулоари тази сутрин, за да се оплачат, че са получили заплахи от Петков. Заканите са били свързани с нови санкции срещу ДПС от страна на САЩ, твърдята хората на Ахмед Доган.

Първи говори водачът на движението Мустафа Карадайъ. Той напомни, че с неговите депутати са обявили, че ще внесат искане за нова анкетна комисия в парламента, която да проучи твърденията на премира, че ДПС е замесено в руските енергийни проекти у нас.

“Явно не му издържаха нервите на премиера и той отправи заплахи пред зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, замесвайки името на Джеймс О’Брайън, ръководител на службата за координация на санкции в Държавния департамент на САЩ”, обясни Карадайъ.

След това дойде редът на самия Анастасов. По думите му, случката е станала по време на парламентарния контрол по-миналия петък, на който е участвал Кирил Петков. Зам.-шефът на ДПС я разказа така:

“Минавайки покрай т.нар. кошара, където седят представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика с такъв знак (подканване с пръст – бел.а.). Аз застанах на дистанция от метър и половина, все пак за да се чуваме, не държа някой да ми отговори на ушенце. След което той ми каза: “Аз ще ви оправя.“

В първия момент не повярвах на ушите си и казах „Моля?“. Той повтори: „Аз вас ще ви оправя.“ Каза: „Джеймс О’Брайън е човекът, до три седмици очаквайте новини.“ Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, той се облегна назад и каза: „До три седмици очаквайте новини.“ Имаше колеги зад мен от групата, така че има достатъчно свидетели.”

Карадайъ допълни, че движението е изпратило писмо до замесения американски правителствен служител, за да получи отговори кои и за какво ползва неговото име. С депутатите му внесоха и искането за създаване на споменатата анкетна комисия.

Similar Posts