| | | |

Новият шеф на КЗП Иван Френкев – клиент на НАП и КПКОНПИ

Новият шеф на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Иван Френкев е застанал на мушката и на НАП, и на КПКОНПИ. Партийният функционер от БСП, който замени досегашния шеф Димитър Маргаритов, се оказа със сходна биография в частния бизнес, като вече разследвания от антикорупционната комисия зам.-министър на земеделието Иван Христанов. А причината е собственост и участие в директорските бордове на частни предприятия.

При Френков става въпрос за смолянски завод за родопски одеяла и килими, известен от повече от половин век – “Родопска тъкан”, воден чрез компанията “Дрийм къмпани”, собственост на новия висш държавен служител.

Справка разкри, че той не само е в конфликт на интереси, но и подлежи на проверки от шефа на НАП Румен Спецов заради натрупани близо 50 бона задължения, неплащани от повече от 10 години и със солидно начислени лихви.

Производителят на губери е с впечатляващ оборот от над половин милион лева, но последният деклариран финансов отчет е отпреди 3 години и печалбата не е ясна. Освен това компанията на Френкев е била и бенефициент по програмите за коронасубсидии, става ясно от публикации в сайта на фирмата.

“Родопска тъкан” също така е работила с различни правителствени и хуманитарни организации по много световни проекти.

Някои от тези организации са Международният Червен Кръст, Международният Червен Полумесец, Кралство Мароко, Правителството на Република България, Полицейските сили на Република Гърция и Либийското правителство, хвали се Френкев.

Източник: Лупа

снимка Архив

Similar Posts