| | | |

Ексклузивно: Войни в БСП! Бивш близък до Нинова я обвинява в клевети и неправомерно уволнение с “кърваво” писмо (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Клевети, неправомерно уволнение след активно мероприятие и кадруване са основните обвинения в поредния сюжет на вътрешнопартийно напрежение в Българската социалистическа партия.

За тях се разбира от писмо на Йордан Татарски до широкото ръководство на БСП, т. нар. национален съвет, след като в средата на май Министерството на икономиката и индустрията (начело на което е Корнелия Нинова) съобщи, че го освобождава от позицията му на главен секретар. До неотдавна Татарски беше ръководител и на отдел “Деловодство” в БСП, или с други думи е движил партийната администрация.

В съобщението от министерството на Нинова за уволнението на Татарски се посочва, че мотивите за това са “са сигнали на граждани до министър-председателя Кирил Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество”.

В писмото, част от което бе публикувано от члена на НС Галин Дурев във фейсбук профила му, Татарски говори за това как близкият до лидерката, понастоящем и вицепремиер и министър – Методиев, кадрува на всички нива в поверените на левицата министерски ресори, в т.ч. във важните търговски дружества като ДКК и “Индустриални зони”. Методиев е обвинен и в това, че си присвоява функциите на зам.-министър Димитър Данчев, че на два пъти е инициирал предложения до премиера Кирил Петков за освобождаването на Момчил Неков от поста зам.-министър на земеделието (от квотата пак на БСП).

А също така и че е запазил на работа служителка, която му докладвала за всички входящи документи, макар всички останали служители, придобили право на пенсия, да са били освободени. И още: секретарката му в министерството била член на ГЕРБ-Самоков “и чрез нея осъществява достъп до цялата база информация в министерството”.

Голяма част от “кървавото писмо” всъщност е посветена на уволнението на Татарски от МИИ. Това уволнение в действителност изненада мнозина в левицата, предвид близостта му до “Позитано” 20 и дългогодишната му служба там. Информация за него постъпи от пресцентъра на министерството на Нинова на 16 май. В него се посочва, че мотивите са “сигнали на граждани до министър-председателя Кирил Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”, КПКОНПИ”. Сред мотивите били и “от множество служители в МИИ, както и уронване на престижа на институцията”.

Тук Татарски пише до Националния съвет, че е бил неправомерно уволнен, че не знае изобщо за какви сигнали срещу него става въпрос, като те не са му били предоставени.

Предоставяме ви пълният текст на писмото

Similar Posts