| | | |

Ново сътресение в коалицията след разкрития на Балабанов

Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен печат. Демонстрира се едноличен начин на управление, което е притеснително и страшно

Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в предаването “Неделя 150” на БНР.

“Има такъв народ” (ИТН) е най-конструктивният елемент на тази коалиция. Това каза пред БНР депутатът от партията Станислав Балабанов, участник в коалиционните съвети.

Той припомни, че коалицията е била сформирана срещу модела на предишното статукво, изпълнило площадите, с идеята за промяна:

“Какво се оказва 6 месеца по-късно? Видимо ние не вървим срещу тези, които управляваха, а започваме да показваме притеснителни неща в самата коалиция”.

Станислав Балабанов отбеляза липсата на комуникация вътре в коалицията по редица теми – както по отношение на плана за въвеждане на еврото, така и относно “този комунистически проект, родил се в главата на някой болен мозък, може би от Министерство на финансите”.

“И нямаше как да си мълчим. Това не е клатене на коалицията, това е директно показване на проблемите. Това е най-градивният начин, по който можем да вървим”, заяви Балабанов.

“Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен печат”, подчерта депутатът от ИТН. По думите му се демонстрира “едноличен начин на управление, което е притеснително и страшно”.

Балабанов подчерта, че в последния момент точката с плана за приемане на еврото е била включена в дневния ред на правителственото заседание.

“И беше приет нарочно, за да покажем, че можем да го правим сами и можем да налагаме такъв тип управление. Това е деструктивно. Подкрепяме идеята това евро да бъде въведено в обозрими срокове, но на база и на растежа на инфлацията, на войната, която се случи като черен лебед в целия свят, такъв ход е рисков – по най-бързия начин да бъде пробутван на тъмно, през Министерски съвет. Това е демонстрация на еднолично управление”, каза Балабанов.

“Коалиционното споразумение е достатъчен фундамент, който да държи коалицията и на практика е разписано като управленска програма”, заяви той.

По темата със Северна Македония Балабанов коментира, че ще отстояват максимално позициите си: “Видяхме накрая, че премиерът ще хвърли този казус да се решава в парламента в неговата финална форма. Ние няма да позволим някой да предаде българския интерес”.

снимка Архив

Similar Posts