| | | |

Хаджигенов втрещен от БГ “Магнитски”: Ужасяващо частно гестапо в ръцете на финансовия министър, опит за саморазправа с политически опоненти

Самата идея за създаване на подобно нещо – български „Магнитски“, е частно гестапо в ръцете на финансовия министър и е ужасяващо. Това няма нищо общо с „Магнитски“ и няма нужда от подобно нещо.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов пред БНТ относно законопроекта, подготвян от вицепремиера Асен Василев за създаването на българския „Магнитски“.

По думите му това е ужасяващо зло и ако в нечия глава се е зародило подобно нещо, трябва да бъде спряно веднага.

Според него, когато се събаряла диктатурата преди две години, одобрението на хората стигнало 70%, а сега одобрението на цялата тази коалиция няма и 35%.

„Не може да се оставят ГЕРБ и ДПС да правят каквото си поискат в парламента. Парламентът нищо не работи и тепърва Министерство на правосъдието ще готви проект за „Магнитски“, недоумява Хаджигенов.

Той смята, че депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта изпъквал повече в настоящия парламент и работил повече от всички юристи в настоящото Народно събрание.

От своя страна бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов заяви, че не е виждал никакъв подобен законопроект, като се опитал да намери в интернет нещо, но не успял.

„Ако се внесе нещо скандално, няма да мине и да срещне подкрепа в настоящия парламент“, категоричен е адвокат Йорданов.

Според него трябва да се подходи грамотно и да се работи последователно, защото са поставени някакви цели, които трябва да бъдат изпълнявани в обозрими срокове.

„В България се появяват законопроекти, за които никой не си признава авторството“, посочи адвокат Йорданов, като даде пример с писаната Конституция на ГЕРБ от бившия правосъден министър Данаил Кирилов.

Според Йорданов правосъдната реформа трябва да започне с главния прокурор, после с ВСС и промяна на процесуалните закони

снимка Архив

Similar Posts