| | | |

Илияна Йотова скастри кабинета: Недостойни изказвания във всякакви посоки

Както винаги, правим всичко в последния момент и виждате резултатите, доста за мен недостойни изказвания във всякакви посоки, което не ни прави чест като държава.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV относно решението на правителството да прекрати плана за разселване на бежанците.

Вчера вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова обяви, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Днес вицепрезидентът критикува кабинета “Петков” за метода им на преместване на украинските бежанци. Според нея правителството е допуснало грешки още при настаняването на избягалите от войната.

“Още от самото начало беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите, рано или късно, ще създаде проблеми. Доста по-рано тези хора трябваше да бъдат подготвени, да им бъде дадена възможност да потърсят сами свои квартири. Тези, които искат трайно да се настанят в България – да им се предостави възможност за работа, да се предостави и възможност децата да посещават детски градини и училища. Както винаги, правим всичко в последния момент и виждате резултатите – доста за мен недостойни изказвания във всякакви посоки, което не ни прави чест като държава”, заяви вицепрезидентът.

Йотова призова за спазване на европейските директиви, както и да не се използва думата “разселване”, когато става дума за бежанци.

снимка Архив

Similar Posts