| | | |

Йордан Цонев остро: В момента в НС е събран финансовият елит на нацията, чиито опит министър Василев не би придобил и след 20 години

Скандално е, че настоящият финансов министър не уважи НС и форума за въвеждането на еврото, организиран от бюджетната комисия, заяви в началото на разискванията депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Той предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, че в момента в парламента е събран финансовият елит на нацията, чиито опит министър Василев не би придобил и след 20 години.

“Тук са трима бивши финансови министри. Извинявам се, пет. Ако някой си мисли, че стои над тази институция, ще трябва да го разочаровам, не стои. Никакви уважителни причини не съществуват. Аз защитавам най-вече вас”, обърна се Цонев към Илиян Михов, депутат от ПП, който се опита да го репликира.

Ползите и рисковете от въвеждането на еврото в България се обсъждат в зала „Изток“ на Народното събрание. Събитието се организира от бюджетната комисия с председател Любомир Каримански.

Форумът на тема „Инфлация и икономически растеж. Въвеждане на единната европейска валута в Република България – ползи, предизвикателства и рискове“ събира представители на Световната банка, Международния валутен фонд, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Българската народна банка, работодателските организации, синдикати, представители на академичната общност. Основните теми, които ще бъдат обсъдени, са свързани с инфлацията преди войната в Украйна, както и системно важни критерии за приемането на страната ни в Еврозоната.

снимка Кадър

Similar Posts