| | | |

Национален протест: Ще замерят с яйца портрети на министри

Асоциацията на промишлените птицевъди обявява готовност за национален протест. Птицевъдите предупреждават, че ако до 8 юни не бъдат чути исканията им, ще организират пред Министерски съвет състезания по стрелба в цел с яйца, като мишени ще бъдат портретите на отговорните за фалитите в сектора министри.

Под наслов „По-добре да ги подарим, отколкото да ги продаваме на безценица“, производителите ще раздават яйца на населението.

Това каза пред Хоризонт председателят на асоциацията Даниел Божанков.

Той представи и исканията на протестиращите:

„Нашето търпение свърши. Нашите предложения са намаляване на ДДС на 5 процента. Това ще даде голям ефект и върху производителя, и върху крайния потребител. На второ място, да бъдем подпомогнати по Covid-мерките и с кризисния бюджет, който Европейската комисия отпусна за икономическите загуби на производителите и да бъде направена кредитна линия през Държавен фонд „Земеделие“ за нисколихвен кредити за купуване на фуражи, тъй като до момента единственото средство за справяне в тези ситуации от криза в криза, в които се намираме, е тегленето на нови и нови кредити от търговските банки“.

снимка Архив

Similar Posts