| | | |

Катастрофата в България е тотална, а се задават още по-страшни времена, благодарение на тези некадърници, натресени ни от „юмрука“ Румен Радев, който сега панически се разграничава от тях

Партията на чалгарите, ИТН, част от зловещата четворна коалиция, пуснала календар какви „успехи“ е постигнала по време на управлението. Велики успехи, безспорно. Безличната външна министърка, на която 90% от хората не и знаят и името, провела някакви протоколни срещи и т.н. Ако ИТН мислят, че с това ще спечелят сърцата на електората, жестоко са се объркали.

Останалите управляващи партии-БСП, ДБ и „промяната“ още не са пуснали календари на успехите, но нищо чудно и да го направят.

Не е като да няма какво да се отчита.

Рекорден ръст на цените, чудовищна инфлация, незапомнена от 20 години назад, хаос в управлението на държавата, провал във външната политика (ухиленият и оцъклен премиер Кирил Петков дрънка и върши глупост след глупост по международни форуми и срещи), провал във всичко.

ДБ могат да се похвалят как техният човек Тома Белев разреши като зам.-министър на екологията строежа в защитената зона „Аркутино“. Парите не миришат.

ИТН с гордост могат да се похвалят, че техният министър Гроздан Караджов през ден увеличава срока за строежа на „Хемус“, първо беше 2024 година, сега стана 2030, другата седмица ще е 2040 година сигурно. А истината е, че ако не се бяха намесили тези некадърници, „Хемус“ щеше да стигне до Ловеч тази година.

Няма криза, в която управляващата коалиция да не се оплела която да е решила. Всеки ден някой „партньор“ плюе и опровергава другия за каквото се сетите-Македония, еврото, Украйна, доходи и така до безкрай.

За всяко важно решение се приказва първо едно, после се опровергава от коалиционен партньор, а накрая се решава нещо съвсем друго и то след пазарлъци, флагове, линии, шикалкавене и най-важното задкулисни сделки от типа „ти на мен, аз на теб“. Последен нагледен пример-сутринта фамозният Иво Мирчев застана като Матросов на амбразурата да брани Калинката на Киро по една телевизия, следобед в парламента началникът му Христо Иванов го опроверга и обяви съвсем друго.

Да припомним на българина, който има многоооооооо къса памет, че сега управляващите бяха големите „борци срещу задкулисието“. Късаха ризите по площади и телевизионни студия, търкаляха се по голи задници в Росенец в битка с полицията, лежаха на жълтите павета. После си правеха селфи в парламента как са свалили „задкулисието“. Докато те самите не се превърнаха в точно това.

Кой управлява България в момента ? Дори и без „говорещи глави“ от телевизорите да ви казват, е ясно едно. Управлява ни задкулисие. Решенията за спора със Северна Македония, по признанията на външния министър Генчовска доверено лице на Румен Радев, се обсъждат във вътрешния кръг на премиера Петков-Лена, Пена и Гошо.

Самата министърка няма и хабер какво се решава, никой не я бръсне за слива, както констатира и онбашията на ИТН от дивана Слави Трифонов. За еврото същата работа-Киро, Асен,Пешо и Гошо решават.

За мракобесния законопроект, българският „Магнитски“, още от същото-секретарката на Христо Иванов, Асен, Лена и Пена. За помощта за Украйна-също.

На депутатите се поднасят готови, решени, неща и те само гласуват, като премиерът идва лично да ги натиска в Народното събрание. А щяха да „възстановяват парламентаризма“. Е възстановиха го, с решетки на вратите. Коалиционни съвети за парлама, на тях всичко е ОК, цветя, рози и взаимна любов, но на следващия ден почват да се оплюват и опровергават. Остава въпроса какво правят тези на съвета ? Уиски ли пият, бели писти ли гледат, коалиционните партньорки ли задирят ? Кой да ти каже.

А истината е проста. Решенията не се вземат от въпросните партньори, а от задкулисието. Петков е кукла на конци и това вече много му личи. Само дето ухилената физиономия вече се стопи, сега е кисела.

Кирето знае, че някои от неговите кукловоди му сапунисват вече въжето, защото като си поел определени тайни ангажименти, но не можеш да ги реализираш поради некадърност, накрая свършваш на ешафода.

Това важи и за кукловодите му от чужбина. За тях „Просто Киро“ е никой, поредната марионетка и утре може спокойно да го няма. Той е на ръба със Северна Македония, въпреки всички задкулисни ходове, манипулации, обещания и действия.

От времето на Любен Беров и „правителството на мафията“, по Ренета Инджова, България не е имала такъв „сламен“ премиер, толкова зависим от олигархични кръгове на истинското задкулисие.

А това не е никак добре за държавата. Катастрофата в България е тотална, а се задават още по-страшни времена, благодарение на тези некадърници, натресени ни от „юмрука“ Румен Радев, който сега панически се разграничава от тях.

Всеки ден на повече на тази „четворна ламя“ на власт вкарва държавата в още по-голям батак. Но късопаметният българин заслужава да изпие горчивата чаша на „промяната“ докрай.

Автор: Иван Михайлов/ breaking.bg

снимка Архив

Similar Posts