| | | |

Мерките на “Промяната” са наливане на бензин в огъня, няма да помогнат за растящите цени

Не виждаме истински предложения, а само анализи и приказки за проинфлационни мерки – те не намаляват шока за българските граждани

Актуализацията на бюджета беше обявена още преди 3 месеца. В динамична ситуация сме – растящи цени на ток, парно и горива. Актуализацията е наложителна, тъй като ЕБВР намали с два пъти прогнозата за растеж на България.

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

Все още нямаме информация за параметрите за актуализацията, за да вкараме предложения, разкри той. Мерките на „промяната“ още не са разписани никъде. Скептичен съм, че ще проработят както управляващите си представят, напротив – наливане на бензин в огъня. Няма да помогнат за растящите цени, както и за преодоляване на инфлацията, смята депутатът, цитиран от novini.bg.

Не виждаме истински предложения, а само анализи и приказки за проинфлационни мерки – те не намаляват шока за българските граждани, коментира Иванов: “Шест месеца бяха загубени и не се направи нищо.”

Добрите приказки на правителството за еврозоната рухват на фона на реалността. Управляващите не могат да формулират фискални политики да изпълнят критериите за инфлацията и прогнозируемите цени. А това са основни параметри при влизането в еврозоната. Има и огромен дефицит, който се пълни със заеми, завърши Александър Иванов.

снимка Архив

Similar Posts