| | | |

Теодора Генчовска отново обвини екипа на Петков в саботаж по темата “Скопие”

Обвинения в саботаж на прогреса по македонския въпрос и водене на двойствена политика отправи към премиера Кирил Петков и екипа му външният ни министър Теодора Генчовска. По думите й хората около министър-председателя продължават да водят политика, която се различава от тази на външно министерство. Все още обаче не е ясно кой води тази паралелна политика.

Генчовска направи коментара си преди началото на закритото заседание на ресорната комисия в Народното събрание. Външният ни министър отново повтори, че не може да се ангажира с дати за евентуално вдигане на българското вето върху преговорната рамка за членството на РСМ в ЕС.

“Водят разговори с нашите партньори от ЕС. Ние се опитваме чисто професионално, формално да водим тези разговори, но разбираме по страничен начин, че се водят паралелни разговори от съветници на премиера”, посочи Генчовска.

Не са били и водени разговори по темата със РСМ по време на визитата на Кирил Петков в Рим по повод 24 май, на която бе и Генчовска, заяви още външният министър.

снимка Архив

Similar Posts