| | | | |

Депутатът-побойник от ПП проговори за излагацията в Парламента

Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната е вярно и имах право да го кажа. Аз описах един образ. Той се разпозна в него. Стана и дойде при мен с обиди. За мен това е насилие.

Така депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев коментира пред bTV скандала, който почти прерасна в бой вчера в Народното събрание.

Митев обаче напомни за действия на Възраждане от преди.

„Когато ние видяхме представител на Възраждане как си извади депутатската карта в опит да не бъде задържан, това говори за невежество, показва едно чувство на безсилие“, даде за пример той поведение на Възраждане, което не смята за допустимо.

Той коментира и грозната сцена, която се разигра пред очите на деца в парламента.

„Грозна сцена. Аз затова се извиних и на децата. Надявам се, че децата един ден ще живеят в свят, в който никой няма да се страхува да каже какво мисли от парламентарната трибуна“, посочи Митев и допълни, че според него е дал пример на малките, че „човек трябва да е смел и да каже какво мисли без да се страхува“.

„След като се изказах си седнах на мястото. Аз съм имал много изказвания от трибуната към много представители, които са и много по-страшни от Костадинов. Никой не си е позволил такова поведение. Откакто съм народен представител е имало 3 съприкосновения в Народното събрание – от ГЕРБ и Възраждане. Възраждане са станали като ГЕРБ, те и гласуват като тях“, поясни Митев.

Той коментира и какво наказание трябва да получи.

„За мен най-голямото наказание е, че трябва да слушам неистини от трибуната. Какво ще бъде моето административно наказание, смятам, че г-н Минчев ще вземе най-правилното решение. Не мисля, че ще ме пожали. Ще приема каквото реши“, каза той.

Митев взе отношение и по повод критиките към вицепремиера Калина Константинова за изказването ѝ за украинските бежанци.

„Не мога да бъда изцяло обективен. Аз познавам Константинова от много отдавна, знам какъв човек е, с какви качества. Видях едно разочарование в изказването ѝ – хора, на които искаме да им помогнем, по всякакъв начин искат да ни попречат. Сигурен съм, че Константинова и нейният екип работят денонощно“, заяви той и допълни:

„Дали държавата е направила перфектната организация, днес ще бъде изслушана в НС тя. Ако се смята, че изказването ѝ е грешка и че е повлияло на обществото, аз съм готов да изслушам всяка гледна точка“, каза още той визирайки и критиката от коалиционния партньор на ПП в лицето на Христо Иванов.

„Ние много ясно показахме, че по най-добрия начин помагаме на украинците. Тя и на място отиде при украинците, много е лесно отстрани. Да се критикува“, каза още той.

снимка Архив

Similar Posts