| | | |

Каримански : Има голяма аларма в коалицията, трябва да се съберем спешно

Заради нарушена комуникация вътре в коалицията, реформите не се случват. Има решения, които са взети под натиск и щом има такава аларма, трябва да се съберем коалиционно и да вземем решение.

Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ и председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански пред БНТ.

Според него, ако коалицията я събира нещо, то това е приемането на еврото и минимизиране на корупцията. Каримански казва само бележки, а не критикува управляващите.

Той обясни, че ИТН са твърдо „за“ въвеждането на еврото. Необходимо е обаче да се изпълнят определени критерии, да има широко мащабна информационна кампания, ясно и точно да бъдат дефинирани ползите, разходите, предизвикателствата и рисковете, поясни Каримански.

„Ние оперативно технически сме готови за въвеждането на еврото“, подчерта Каримански и добави, че сме готови отзад напред за приемането на еврото. Той не знае къде сме спрели и от проблемите с пандемията като че ли страната ни измести фокуса от еврото.

В един такъв план има много ясно посочени ползите за приемането на еврото, разходите, рисковете, така че обществото да е спокойно. Ние не искаме нищо друго, изтъкна депутатът от ИТН. Според него първо трябва да се промени Закона за референдума в България и след това да се мисли за такива дейности.

„Ако направим такава кампания за еврото като за зеления сертификат и защо трябва да се ваксинираме, няма да сработи“, категоричен бе Каримански. Къде отиват реформите, които трябвало да залегнат като анализ, недоумява той, който не вижда да се работи и по новия Закон за КПКОНПИ. По думите му, когато трябва да се разпишат подробни програми, тук вече коалицията има проблем.

Коалицията не се е събирала да обсъжда поисканата оставка на вицепремиера Калина Константинова. Адекватността на нивото вицепремиер трябва да е такова, че може да отговаря на реалната геополитическа и вътрешнополитическа посока, в която искаме да развиваме държавата, но и това не се получава, коментира Каримански.

За отложеното ембарго върху руския петрол, Каримански оцени като положителна новина отлагането на ембаргото върху руския петрол от страна на правителството, което успяло да се справи с една от кризите.

снимка Архив

Similar Posts