| | | | |

Резил: Министърът на културата събра очите на всички с отговора си

Министърът на културата Атанас Атанасов даде противоречив отговор на въпроса колко съветници има по време на блиц контрол в парламентарната комисия по култура и медии.

“Колко са Вашите съветници като министър на културата, защото се говори, че те са 11 души. Вярно ли е това и по какви проблеми Ви съветват?”, попита зам.-председателят на комисията Александър Симов, цитиран от Офнюз.

“Мисля, че са около четирима, може би петима… Някои от тях ги виждам тук, в тази стая, но не са 11 със сигурност. Четири или пет са. Имаме такива хора, които ни съветват по сценични изкуства, такива, които съветват правно и по определени казуси, по които са по-запознати, включително и НДК. Също за музеи и галерии – съветник, и архитектура. Мисля, че това са”, отговори Атанасов.

Подкрепа на думи, но не и на хартия за Младежкия театър

Ива Митева от “Има такъв народ” помоли министъра на културата да даде ясно становище по въпроса с намеренията на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) да придобие част от помещения в Младежкия театър “Николай Бинев” в София. По този повод в понеделник актьори и граждани протестираха пред сградата на театъра.

снимка Архив

Similar Posts