| | | |

Цялата ни държава под управлението на „промяната“ и четириглавата ламя се превръща в мираж. Едни милиарди потъват за дни в огромния й търбух и се изпаряват

България при „Промяната“ се превърна в истинска пустиня, а на всеки ъгъл вече ни си привиждат миражи.

Мираж остана въвеждане на еврото у нас, след като Европейската комисия даде ясно да се разбере, че България не изпълнява изискванията за присъединяване в еврозоната. Години наред ни отне да влезем в чакалнята и да видим лъч надежда, макар и не всички да са съгласни. Само за няколко месеца „промяна“ обаче това вече става напълно невъзможно.

Така от водеща в най-престижните икономически класации в Европа, а и в света, България вече не отговаря на показателите за стабилност. Страната ни не е изпълнила изискванията за ценова стабилност, а двуцифрената инфлация докарана с „промяната“ е далеч от изискваните 4,9%. България тръгна по пътя на еврото заедно с Хърватия, но за разлика от нас те не решиха да се „променят“ до степен на унищожение. И така от 1 януари догодина, Хърватия ще може да въведе еврото.

Мираж останаха високите пенсии и заплати. Докато залъгват възрастните хора с някакви проценти и гръмки слова, „промяната“ изяжда всичко това. Инфлацията изяжда и малкото, което се отпуска, за да не умрат милиони пенсионери от глад. Цените пък са толкова устойчиви при „промяната“, че не се знае, като се събудим дали горивата няма да са минали 4 лева за литър, или пък олиото да е станало 10 лева.

Мираж останаха и великите слова на Кирил Петков онези стотици инвеститори. Никой нито ги е виждал, нито ги е чувал, нито някога ще се запознаем с тях. Ще ги гледаме в пустинята от пълен провал. Остана ни да се радваме на някой, който въобще е решил да стъпи в плаващите пясъци у нас, които „промяната“ поглъща като четириглава ламя.

Мираж остана и съдебната реформа, която приключи до закриване на спецправосъдието. Такава реформа ни докараха, че магистрати да плачат и да не знаят как ще обяснят на обществото, че тежки дела за телефонни измами, разпространение и продажба на наркотици ще потънат в пясъците на пустинята.

Мираж останаха новите влакове, мостове, електронно управление. „Български пощи“ също потънаха, за сметка на куриерите на транспортния министър, които едва смогваха да летят из страната, докато пенсионерите чакаха да си вземат „увеличените“ пенсии.

В мираж се превръща цялата ни държава под управлението на „промяната“ и четириглавата ламя, която поглъща с огромната си част всичко по пътя си. Едни милиарди потъват за дни в огромния й търбух и се изпаряват

Източник: Трибюн

снимка Архив

Similar Posts