| | | |

Тома Биков: Министър Асен Василев няма подкрепа в НС, би трябвало да подаде оставка

Има много неща, които трябва да станат ясни – кои са антикризисните мерки на правителството, доколко са антикризисни те, все още няма окончателен вариант, те тепърва ще се обсъждат. Министър Асен Василев няма подкрепа в НС, видяхме, че бе бламирана реформата във висшето образование на министър Денков.

През последните 30 г. министърът на финансите винаги е имал мнозинство в пленарна зала. Министър Василев няма такова мнозинство в парламента. Това означава, че той би следвало да подаде оставка.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ако не бъдат подкрепени мерките на министъра на финансите какво ще се случи? Най-вероятно ще се приеме някаква актуализация на бюджета от коалицията. За мен това ще бъде големият тест за това правителство“, допълни Биков

Тома Биков определи управляващите като едни много луксозни хора, които са гледани в саксия и са свикнали да им се помага. „В същото време виждаме едни много перверзни хора, използващи думи като „саботаж“, през главите им минават мисли, които са притеснителни за развитието на българската демокрация, предлагат да се пишат доноси до НАП и т.н.“, не спести критиките си зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Един план не може да работи сам, работи министърът, кризисният щаб и т.н. Кризисният щаб е изначално сбъркан. Планът трябва да е уплътнен с някакви действия. Трябва да участват и други министри, понеже само един не може да се справи. Тези бежанци трябва да се интегрират, това би било полезно за обществото и икономиката. Вместо да помислят дали не са сбъркали някъде, те казват, че са се справили перфектно“, разкритикува Биков политиката на правителството по отношение на украинските бежанци.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и отношенията ни с РС Македония:

„Стратегията на президента е сбъркана. Този въпрос е отговорност на правителството. Имаме обърнат ред на нещата. Първо г-н Петков търси консенсус по тема, която вече е решена. Какво иска той от КСНС, от парламента? Как да намерим консенсус, когато никой не може да разбере какво той иска? Аз не виждам основания за КСНС. Ако г-н Петков осъзнава колко дълбок е този проблем с РСМ, трябва да действа с памук. Той не само не помага на отношенията ни, а дори пречи. Нашите отношения са в по-лошо състояние, отколкото бяха преди 5-6 месеца“, отчете Тома Биков, цитиран от novini.bg.

снимка Архив

Similar Posts