| | | |

Гледайте на живо среща на Бойко Борисов със симпатизанти в Кюстендил (Обновява се)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра стотици симпатизанти на партията в Кюстендил по време на обиколката си в областта. Присъстващите в залата го посрещнаха с възгласи “Бойко”.

“Животът не се промени и то не в посоката, която бихме желали. В началото на миналата година природният газ беше 25 лв., сега 152 лв. Няма да позволим огорчението да ни ослепява, а сме тук да си дадем равносметка”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на откриването на събранието. Той уточни, че държавата е обърнала гръб на общините. 53 сгради били санирани по време на управлението на ГЕРБ.

Снощи в кръчмата говорих с разни хора и те ме питат “защо така не протестират сега”. Положението е толкова тежко и хората са толкова притеснени за собствените си спестявания, че хабят цялата си енергия за това. Хората, като са ги избрали тия, са им дали правото те да теглят кредити от тяхно име. Те за 3 години смятат да увеличат дългът на 50 млрд. лева. Тези дългове са 10-годишни, после ще ги удължат още веднъж, посочи Делян Добрев.

Иска ми се сега тук до мен да беше някой от душманите, които ни хулят и обиждат, и да млъкне. Едва ли има човек, който вече не е в състояние да направи разлика и без наша помощ. Няма ни посока, ни политика, ни цел. Илюзия е, че можеш да лъжеш, да мамиш и да ти се разминава постоянно. Понеже няма експертиза, в момента помпаме нов дълг, посочи бившият вицепремиер Томислав Дончев.

“Няма ред, посока, експертиза, отговорност, разум, подкрепа, помощ. Не знам кое е по-лошо – дали да нямаш бензин, или да нямаш посока накъде да тръгнеш. Единственото, което има, това е политическо насилие. Петър Стоянов беше казал, че е време да затворим фабриката за илюзии. Много хубава реплика. Трябва да я повторим. Вече има данък ДАК – 30%. Това е Данък Асен и Киро. Първият данък, който трябва да падне е този”, каза Томислав Дончев.

Като станах кмет на София и всички бяха срещу нас. Тогава и СДС бяха срещу мен. Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Какво лошо видяхте от нас, че такава омраза, уважаеми медии? Нали ГЕРБ крадяхме 8 млрд., уважаеми медии, после станаха 4. Ако е било така, значи днес ще крадат 10 млрд. Вдигат тавана на дълга. То и нас ни е страх – не от репресии, а от това, което ще се случи, ако мине актуализацията на бюджета. Понеже президентът Радев знае, че наесен ще има служебно правителство, иска тази актуализация, коментира още бившият премиер.

“Добър пример за СДС, за ГЕРБ, за всички нас. Малко ви доскучава да слушат за еврофондове и пари. Каквото искате, може да питате. Не като Кирил Петков, който идва в парламента и си отива. Освен стадиони, парковете, трябва да добавя и манастирите. Какво лошо видя от нас, та тази омраза. Тези щели да връщат стотинки от горивото. Значи на този с евтината кола ще връщат 25 ст, и на този с бентлито. Защото ви мързи да седнете да помислите.

Една нова велоалея няма за една година в Кюстендил. Честита ви “Промяна”. Готови тунели – не ги пускат. Прекарват тунели през Кресна и никога няма да станат. “Струма” щеше да е готова догодина, най-тежките участъци бяха готови. Това не е за ръкопляскане, това е мъка. Жал ми е, толкова труд. Година и половина не са пипнати мантинелите по “Струма”, посочи той.

Казах на народен език, че събираме мазнинка. Сега 1 г. харчат, харчат, дойдох уж да правят реформи. Сега за 12 месеца няма една поставена плочка, да видим дали е поставена накриво. Къщичка за птичета няма. Тук сме, за да ви кажа, че “Струма” повече няма да се строи. Тя щеше да е готова догодина. Най-тежките участъци бяха готови. Огромен труд и всичко това приключи “, каза Борисов от трибуната.

“Обедняваш, а увеличаваш разходите. Говориха много глупости за нас, а сега ги е срам да излязат да си признаят. Най-корумпираното правителство е това. Нямаме нито едно спряно евро. Дойде ли другто праевитество, спират еврофондове. За съжаление няма да видим и Еврозона. Защо? Защото вие избрахте промяната. Ако бяхме ние, нито едно нещо от това, което се случва в държавата, нямаше да дам да се случи в държавата. Какво на нас ни пречи войната. По наше време беше войната в Сирия. Военнопромишленият комплекс работи на макс. Ние сме най-големият производител на слънчоглед и ще дам да се качи олиото? На базата на кой фактор? България, която е житница, каква продоволствена криза ми говорят те. 6 пъти над това, което трябва да изхраним българите”, разгневи се Бойко Борисов.

“Хората ще ги бият с камъни и тях

И не само инфлацията е проблем. Коя държава с евро е оставена да падне. Ето и нашата съседка Гърция. А ние ще сме все в чакалнята. Няма да има еврозона, за съжаление, с прискърбие го казвам, добави той.

Ми ти имаш евтин газ, но като се правиш на ястреб… Какво ще стане след август, септември още не знаем. Имаш руска рафинерия “Лукойл”. Слагаш им таван на горивата. Да, може да дойде наказателна процедура от Брюксел. Но кое ни е по-важно? Народът ще кара с евтино гориво. И аз нямаше да дам това да се случи. Ние това сме го правили 12 години. И тогава имаше кризи, каза още Борисов.

Similar Posts