| | | |

Министър Генчовска отива по спешност в Битоля заради подпаления Културен център

Във връзка с инцидент, свързан с подпалване на входната врата на Културния център “Иван Михайлов” в град Битоля, Република Северна Македония, днес министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на инцидента и ще проведе разговор с представителите на сдружението

Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Рано тази сутрин бе подпален Културният център “Иван Михайлов” в град Битоля, в РС Македония. Това става ясно от публикация на организацията във фейсбук.

“Очакваме институциите възможно най-скоро да разследват цялостно случая и да изправят извършителите пред съда!”, пишат още те.

Преди няколко месеца отново имаше посегателства върху сградата на Културния център в Битоля. Първо на 29 януари в центъра на Скопие беше счупено стъклото на автомобила на председателя на Сдружението за българо-македонско приятелство Добри Митрев, а след това бяха изпотрошени стъкла и по самата сграда.

На 4 и 5 юни министър Генчовска ще бъде на работно посещение в Република Северна Македония по покана на своя колега Буяр Османи. Посещението е с цел продължаване на диалога между министерствата на двете страни относно отворените двустранни въпроси, свързани с изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Във фокуса на разговорите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония.

снимка Архив

Similar Posts