| | | | |

Вече и децата знаят, че когато Киро, Асен, Спиро и други от “промяната” кажат нещо, става точно обратното

от фейсбук профила на Стефан Ташев, журналист

Какво доживяхме ?

При соца официалната информация от властта се четеше “между редовете”. Тоест това, което бе казано официално като истина, трябваше да се разбира обратното.

Ето пример: През есента на 1983 година САЩ нахлуха в малката държава Гренада. България като верен сателит на Москва осъди остро американския империализъм. Но в следващите дни всички тогавашни български медии разказваха как съветски и кубински “мирни специалисти” оказват яростна съпротива на агресора. И хората тук се смееха и питаха: Абе тези “специалисти” с какво се бият ? С кирки и лопати ли ?

Пиша това по повод поредното съботно-неделно шествие на управляващи по всички медиии.

И така Асен Василев каза по една ТВ, че с въвеждането на еврото животът в България няма да поскъпне.

И пак четем между редовете, защото тези от “промяната” като кажат нещо, става точно обратното. Значи животът ще поскъпне. То и олиото, по Нинова, над 3 лева беше “спекула”, но сега си е 6-7 лева. И бензина, по АсенЯ В., над 3 лева беше спекула, но той вече гони 3,50 лева.

Днес разбираме, че Калинката на Кирчо ще оглави някаква гига, мега, хипер агенция с регистрите за облекчение на бизнеса.

Значи бизнеса ще го закъса здраво.

Калинката и дадоха да ръководи кризата с бежанците и тя се хвали как се справила, но си признава, че цялата тежест е изнесена от доброволци и неправителствени организации. Но заплатата на Калинката тече.

Вече и децата знаят, че когато Киро, Асен, Спиро и други от “промяната” кажат нещо, става точно обратното. Може би защото след тяхната изборна победа България рязко дръпна по свобода на словото.

Не знам, не знам.

П.С. Радвам се за моят човек Настимир. Винаги съм вярвал в него и бях сигурен, че ще достигне небивали висини. Е, достигна ги. Оправил всичко друго, се заема с битката с общините, които били много. Настимир ще ги оправи, сигурен съм.

Similar Posts