| | | |

Стефан Янев: Още нямам партия, коалицията я е страх и няма да се разпадне лесно

Още нямам партия, заяви бившият служебен премиер Стефан Янев, чийто политически проект „Български възход“ всъщност бил все още само работен.

„Партията е в процес на учредяване. До този момент сме имали едно събиране на Инициативния комитет, предстои Учредително събрание, което се надявам, че ще сме в състояние да проведем до края на юни, след което документите от това Учредително събрание се предават в съда и се чака регистрацията“, коментира Стефан Янев.

Създаването на партия се дължало преди всичко на оценката на хората за това, което били направили служебните правителства през изминалите години, смята бригадният генерал и не пропусна да се похвали, че високите резултати в социологическите проучвания били оценка и за него самия. „Със създаването на партия се поема сериозен ангажимент към този тип взаимоотношения с гражданското общество. Амбициите и визията, желанието на партията е развитие във всички посоки, всестранно и да участва във всички възможни избори“, коментира той.

Според него сегашната коалиция трудно щяла да се разпадне, защото отделните партии ги обединявал общият страх от последващи лоши резултати на евентуални предсрочни избори./ Филтър

снимка Архив

Similar Posts