| | | |

Ще се опулите как вървят цените в дискотеките и баровете

За да резервирате сепаре в столичните клубове, трябва да броите между 250 и 800 лева. На морето е още по-скъпо – там цените стигат до хилядарка, показа проверка на „Телеграф“. Инфлацията напомпа и стойността на едно от хитовите в последните години забавления за младежите – дишането на балони с райски газ.

Звезди

За да си запазите място в столичен клуб, където има гост изпълнител от звездите в попфолка, трябва да приготвите 800 лева за сепаре. Ако запазите маса, около която има няколко стола тип щъркел, пък се обвързвате с консумация на бутилка алкохол – водка или уиски, която струва от 140 лева нагоре.

Обикновено, за да ви допуснат в дискотека, когато ще пее някой от ранга на Софи Маринова, Азис или Преслава, задължително трябва да направите резервация, което означава, че трябва да консумирате задължително алкохолна напитка.

Условието да те настанят на сепаре е именно платената сума да бъде изконсумирана. Ако обаче поръчката е за по-малка стойност, пак трябва да платите до достигане на прага.

Алкохол

Бутилка руска водка „Белуга“, която в магазина струва около 80-100 лева, в бара се предлага за 338 лева. 12-годишно уиски излиза 180 лева. Цената на бутилка алкохол е спрямо стойността на отделни дози. Така, ако си поръчате 50 грама водка, трябва да платите 16,90 лева. Уискито пък е по 12,90 лева.

Бутилка минерална вода струва 3-4 лева за разфасовка от половин литър, а студеният чай, който в магазините е по 1,80 – 2,00 лева, в дискотеката е тройно по-скъп. 8 лева струва и кенче енергийна напитка.

Любимите на младежите балони с райски газ, които им носят няколко минути забавление, също поскъпнаха. Те вече са по 8 лева, докато миналата година се продаваха по 6.

Морето

От 200-300 до 1000 лева е резервацията на сепаре в нощно заведение по морето. За всяко заведение цената обаче е различна според посещаемостта, марката на алкохола и екстрите, които се заявяват за вечерта. Ако сумата е по вкуса на заведението, то поема допълнително за своя сметка бира, ядки, чипс и други поръчки от компанията.

Според наблюдателни служители в дискотеките по морето, младежките компании вече почти не наблягат на алкохола, защото употребяват наркотици.

И по курортите обаче любимото забавление е с балони райски газ. Обикновено на масата се носи бутилката с газ и се пълнят балони по 20 лева.

Обороти

Нощните клубове в по-малките градове от години се борят за своите клиенти, които са все по-малко заради отиващите в чужбина младежи. В Благоевград например, откакто дойде пандемията и повечето студенти преминаха на задочно обучение, нощните птици в дискотеките съвсем намаляха.

Затова заведенията са принудени да предлагат различни екстри, за да вдигнат оборотите.

Да наемеш ВИП сепаре не е чак толкова скъпо, но зависи от категорията на обекта. Най-соленото излиза около 300 лева, като в тази цена влиза консумация на алкохол. Ако обаче посетите нощния клуб в делничен ден, може да наемете ВИП сепаре и за 150-200 лева.

За да се почувства един клиент обгрижен и да впечатли останалите посетители, то за него има и други екстри – чувал със салфетки струва 50 лева. Балонът с райски газ в Благоевград пък е 5 лева, а входът за дискотеките е между 10 и 20 лева. В тази цена не влиза никаква консумация.

Сепарето чукна хилядарка.

Висиш на безалкохолно, ако няма музика на живо

В най-популярния сред младите хора нощен клуб в Русе, резервацията на сепаре изисква и минимална консумация. За малко сепаре, което е за 4-5 души, стойността е 150 лева, а за голямо, в което има място за 8-10 души – 250 лева.

Не се заплаща обаче никаква сума предварително. В същия клуб има и дни със свободна консумация – посетителят може да си поръча само едно безалкохолно и да остане с часове в заведението. Това се случва обикновено, когато няма изпълнител.

Столичани се оплакват от шумни заведения

Хора, живеещи в центъра на София, се оплакват от непрестанен шум от заведенията в района. По наредба единият от баровете има право да работи до 22,00 ч., но по думите на потърпевшите работното време не се спазвало, предаде Нова тв. Живущите са подавали многократно сигнали до Столичната община и до район „Средец”, но твърдят, че засега нямало резултат.

Броят до 10 бона за моминско парти

По 10 бона трябва да броят мераклии да си заформят моминско или ергенско парти в Стара Загора. Макар и под сурдинка собственици и управители на вървежни нощни барове споделят, че през последните два-три месеца са имали вече по няколко такива забавления, за които се е наложило да откажат заявки от редовни клиенти.

Плащащите сумите искали дискретност. Подготовката пък понякога отнемала минимум седмица, защото често имало и по-странни желания. Така например в един от случаите поръчителят настоявал за пресъздаване на сцена от култов филм.

За целта организаторите прибегнали до услугите на професионални актьори, които пристигнали от София за десетминутна игра под прожекторите. Сред най-търсените били шоута със стриптизьори-мъже в полицейски униформи за моминските партита.

В сметката не влизали бакшишите за певците, но пък били подробно описани всички други екстри – балони, торти, водещ и т.н. На пръстите на едната ръка се броят нощните заведения с програма в Града под липите. След падането на ограниченията обаче те се пукат по шевовете от посетители, особено в петък и събота вечер.

Similar Posts