| | | |

Ексклузивно! Мистериозно изчезна бизнесмен от сивия сектор

От около 09:30 часа сутринта на вчерашния ден неделя е в неизвестност една от най-популярните фигури на сивия сектор в бизнеса Весо Петров, по прякор Бургазата, от Черноморец, съобщава Флагман.бг.

Бургазата е бил със сина си на ресторант вечерта като на сутринта му казал, че отива до магазина. Момчето забелязало, че баща му взима ключовете за една от многото коли, които притежава, но след като не се е прибрал няколко часа, забелязало, че телефонът му и всичките му документи са в спалнята му.

Уведомил веднага чичо си Здравко. Все още не са минали 24 часа и братът Здравко Петров не може да го обяви за издирване, но е вдигнал на крак полицията от РУ-Созопол.

50-годишният Весо Петров и брат му Здравко Петров се занимават с всякакъв вид бизнес от зората на демокрацията, имат огромни контакти в ъндърграунда. Собственици са на строителна фирма, която има обекти, както в столицата, така и в родния им град Черноморец. През годините са притежавали мандра и фурна.

През последните години обаче, Весо започнал да поема ангажименти, свързани с изнудване и заплахи. При един от най-големите спорове за концесиониране на плаж и подялба на недвижимости в Черноморец между двама бизнесмени, Бургазата е застанал на страната на единия от тях, при което, в крайна сметка, преди 4 месеца е получил обвинение от Окръжната прокуратура в Бургас за изнудване и заплахи.

Задържан е под стража, а след това 3 месеца е бил под домашен арест с гривна, тъй като зад гърба си е имал условна присъда за подобно престъпление.

Весо Бургазата е разведен, има син и дъщеря. 

Очаквайте подробности в Budilnikbg

снимка Флагман

Similar Posts